ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ταξιδιωτική οδηγία για τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη

Εικόνα του άρθρου ΗΠΑ: Ταξιδιωτική οδηγία για τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/11/2016, 12:28
ΚΟΣΜΟΣ

Ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσε την Δευτέρα το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, προειδοποιώντας Αμερικανούς υπηκόους για τον αυξημένο κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων σε όλη την Ευρώπη, ιδιαίτερα τις ημέρες των εορτών.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «οι Αμερικανοί υπήκοοι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί σε εορταστικά φεστιβάλ, εκδηλώσεις και λαϊκές αγορές». Προσθέτει ότι υπάρχουν βάσιμες πληροφορίες πως το Ισλαμικό Κράτος, η Αλ Κάιντα και οργανώσεις που συνδέονται μαζί τους συνεχίζουν τον σχεδιασμό επιθέσεων στην Ευρώπη.

Το υπουργείο σημείωσε ότι οι εξτρεμιστές έχουν πραγματοποιήσει επιθέσεις στο Βέλγιο, την Γαλλία, τη Γερμανία και την Τουρκία τη χρονιά που πέρασε, και ότι παραμένει σε επιφυλακή για πιθανές επιθέσεις οπουδήποτε στην Ευρώπη.

«Οι Αμερικανοί υπήκοοι θα πρέπει να βρίσκονται σε επιφυλακή όταν συμμετέχουν σε μεγάλες εορταστικές εκδηλώσεις, όταν επισκέπτονται τουριστικούς τόπους, όταν χρησιμοποιούν τα δημόσια μέσα συγκοινωνίας, και όταν συχνάζουν σε μέρη λατρείας, εστιατόρια, ξενοδοχεία, κ.λπ.», αναφέρει το αμερικανικό ΥΠΕΞ.

Τέλος, σημειώνει ότι η ταξιδιωτική οδηγία λήγει στις 20 Φεβρουαρίου 2017.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back