Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ρατσιστική προκατάληψη κατά προσφύγων

Εικόνα του άρθρου ΗΠΑ: Ρατσιστική προκατάληψη κατά προσφύγων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/04/2022, 01:45
ΚΟΣΜΟΣ

Καθώς οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να υποδεχθούν δεκάδες χιλιάδες Ουκρανούς που εγκαταλείπουν τη χώρα τους λόγω της ρωσικής εισβολής, η Ουάσινγκτον συνεχίζει να απελαύνει πρόσφυγες από χώρες της Αφρικής και της Καραϊβικής, στέλνοντάς τους πίσω στις πατρίδες τους, γεγονός που πολλοί πρόσφυγες θεωρούν ως ρατσιστική προκατάληψη, αναφέρει δημοσίευμα του Associated Press.

Τον περασμένο μήνα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ένα σχέδιο υποδοχής 100.000 Ουκρανών που εγκαταλείπουν τη χώρα τους με τη χορήγηση καθεστώτος προσωρινής προστασίας, επίσης χορηγεί το ίδιο καθεστώς σε ακόμη 30.000 που βρίσκονται ήδη στις Ηνωμένες Πολιτείες και αναστέλλει τις απελάσεις Ουκρανών.

Ωστόσο, Αφρικανοί πρόσφυγες ανησυχούν ιδιαίτερα για τις ταχείες απελάσεις προσφύγων από την Αϊτή και για την ψυχρή υποδοχή στη δυτική Ευρώπη που επιφυλάχθηκε σε Αφρικανούς και πρόσφυγες από χώρες της Μέσης Ανατολής, «σε σύγκριση με το πώς αυτές οι χώρες έχουν αγκαλιάσει με ενθουσιασμό τους εκτοπισμένους Ουκρανούς», προσθέτει το δημοσίευμα του AP.


Διαβάστε: Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Η ΕΕ αδιαφορεί για τους μετανάστες στη Μεσόγειο


Αυτό έκανε επίσης τους υποστηρικτές Καμερουνέζων προσφύγων να εντείνουν τις εκκλήσεις τους για ανθρωπιστική βοήθεια, πραγματοποιώντας διαδήλωση μπροστά από την κατοικία του υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας στην Ουάσινγκτον Αλεχάντρο Μαγιόρκας και στα γραφεία ηγετικών μελών του Κογκρέσου αυτόν τον μήνα.

Το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας έχει αρνηθεί να απαντήσει στις καταγγελίες για ρατσισμό στην αμερικανική πολιτική μετανάστευσης.

Καθώς η χώρα ετοιμάζεται να δεχθεί δεκάδες χιλιάδες Ουκρανούς, η Ουάσινγκτον συνεχίζει να απελαύνει πρόσφυγες από χώρες της Αφρικής και της Καραϊβικής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Xinhua. Φωτογραφία αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back