ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

ΗΠΑ: Κολλημένοι στο YouTube και το TikTok οι έφηβοι

Εικόνα του άρθρου ΗΠΑ: Κολλημένοι στο YouTube και το TikTok οι έφηβοι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/12/2023, 21:44
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Οι έφηβοι στις ΗΠΑ είναι κολλημένοι στο YouTube και το TikTok, με σχεδόν 1 στους 5 να δηλώνει ότι χρησιμοποιεί τις εφαρμογές ροής βίντεο «σχεδόν συνεχώς», σύμφωνα με έρευνα σχετικά με τις συνήθειες των εφήβων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο διαδίκτυο που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα από το Pew Research Center.

Η έρευνα έδειξε ότι το YouTube ήταν η πιο «ευρέως χρησιμοποιούμενη πλατφόρμα» για τους εφήβους με έδρα τις ΗΠΑ, με το 93% των ερωτηθέντων να δηλώνουν ότι χρησιμοποιούν τακτικά την πλατφόρμα της Google υπηρεσία ροής βίντεο. Από αυτό το ποσοστό του 93%, περίπου το 16% των ερωτηθέντων εφήβων δήλωσε ότι «επισκέπτεται ή χρησιμοποιεί σχεδόν συνεχώς» το YouTube, υπογραμμίζοντας την τεράστια δημοτικότητα της εφαρμογής βίντεο στην αγορά των νέων.

Το TikTok ήταν η δεύτερη πιο δημοφιλής εφαρμογή, με το 63% των εφήβων να δηλώνουν ότι χρησιμοποιούν την υπηρεσία βίντεο μικρού μήκους που ανήκει στην ByteDance, ακολουθούμενη από το Snapchat και το Instagram της Meta, τα οποία είχαν 60% και 59%, αντίστοιχα. Περίπου το 17% του 63% των ερωτηθέντων που δήλωσαν ότι χρησιμοποιούν το TikTok ανέφεραν ότι έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία σύντομου βίντεο «σχεδόν συνεχώς», σημειώνεται στην έκθεση.

Αντίθετα, το Facebook και το X, δεν είναι τόσο δημοφιλή στους εφήβους με έδρα τις ΗΠΑ όσο ήταν πριν από μια δεκαετία, σύμφωνα με τη μελέτη της Pew Research.

Όσον αφορά ειδικότερα το Facebook, οι συντάκτες της Pew Research σημειώνουν ότι το ποσοστό των εφήβων «έχει μειωθεί από 71% το 2014-2015 σε 33% σήμερα». Κατά την ίδια περίοδο, η χρήση του Instagram δεν έχει καλύψει τη διαφορά στο μερίδιο, καθώς αυξήθηκε από 52% το 2014-15 σε ένα μέγιστο 62% πέρυσι, για να πέσει στη συνέχεια στο 59% το 2023, σύμφωνα με την εταιρεία.

Όσον αφορά τη φυλή και την εθνικότητα, η έρευνα διαπίστωσε ότι περίπου το 80% των μαύρων εφήβων χρησιμοποιούν το TikTok, σε σύγκριση με το 70% των ισπανόφωνων εφήβων και το 57% των λευκών εφήβων. Οι ισπανόφωνοι έφηβοι είναι επίσης πιο πιθανό να χρησιμοποιούν την υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp που ανήκει στη Meta από ό,τι οι μαύροι ή οι λευκοί έφηβοι, σημειώνεται στην έκθεση.


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back