Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ημερίδα για τη διδασκαλία της γλώσσας

Εικόνα του άρθρου Ημερίδα για τη διδασκαλία της γλώσσας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/01/2020, 13:10
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ημερίδα με θέμα: «Η γλώσσα ως γνώση: γλωσσική διδασκαλία στην προσχολική και την πρωτοβάθμια εκπαίδευση» διοργανώνει η Εποπτεία των Σχολείων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, στις 9 το πρωί, στα Αρσάκεια Σχολεία Ιωαννίνων (επαρχιακή οδός Λογγάδων- Βασιλικής).

Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο καθηγητής Γλωσσολογίας Γιώργος Μπαμπινιώτης, πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, πρ. πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, και ο καθηγητής Ελληνικής Φιλολογίας Γιώργος Καψάλης, τ. πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Σκοπός της ημερίδας είναι μέσω των ομιλιών και των εργαστηρίων να γίνουν προτάσεις και να παρουσιαστούν σύγχρονες διδακτικές προσεγγίσεις που αφορούν στη διδασκαλία της γλώσσας στο πρωτοβάθμιο σχολείο. Μετά τις ομιλίες, θα ακολουθήσουν εισηγήσεις-εργαστήρια σε οργανωμένες δραστηριότητες από επιστήμονες στο πεδίο της διδακτικής της ελληνικής γλώσσας: Γιώργος Καψάλης, Σμαράγδα Παπαδοπούλου, Ευγενία Μαγουλά, Αθανάσιος Μιχάλης, Αλεξάνδρα Γαλάνη.

Η συμμετοχή για τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης των δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων είναι ελεύθερη και θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες:

https://protovathmia.arsakeio.gr/index.php/imerida-protovathmias-ioannina-2020. Τηλέφωνο σχολείου:  26510 52055 (εσωτ. 700), email: dhm-i@arsakeio.gr.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back