Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ημέρα της Γυναίκας: έμφυλη βία και το ελληνικό #ΜeToo

Εικόνα του άρθρου Ημέρα της Γυναίκας: έμφυλη βία και το ελληνικό #ΜeToo
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/03/2021, 17:07
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τη διαδικτυακή εκδήλωση-συζήτηση με τίτλο «Οι γυναίκες στην πανδημία, η έμφυλη βία και το ελληνικό #metoo» διοργανώνει ο Δήμος Ιωαννιτών για να τιμήσει την Ημέρα της Γυναίκας.

Η κεντρική εκδήλωση θα μεταδοθεί από το κανάλι του Δήμου στο YouTube τη Δευτέρα 8 Μαρτίου, στις 19:00.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος της «Καθημερινής» Ξένια Κουναλάκη ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ και η πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Ιωαννιτών Χριστίνα Κωτσαντή.

Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν ο Νίκος Βιτώρος, δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, η Τζίνα Μοσχολιού, δημοσιογράφος στα «Νέα», ο Αλέξης Πατέλης, διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, και η Βίβιαν Στεργίου, συγγραφέας και νομικός.

Τον γενικό συντονισμό των εκδηλώσεων έχει η εντεταλμένη σύμβουλος Εθελοντισμού, Νέας Γενιάς και Ισότητας των δύο φύλων του Δήμου κα Γιαννούλα Αθανασίου-Μαμακή και ο σύμβουλος Πολιτισμού του Δήμου Χρήστος Παπαδόπουλος.

«Φέτος και μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία είναι διαφορετικός και ο εορτασμός που έχει ετοιμάσει ο Δήμος. Με τον ίδιο όμως σκοπό. Να τιμήσει την γυναίκα, να τιμήσει κάθε γυναίκα που μοχθεί, κοπιάζει, εργάζεται και πάντα οραματίζεται», τόνισε η κα Μαμακή, σε συνέντευξη Τύπου.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Χριστίνα Κωτσαντή παρουσίασε τις υπόλοιπες εκδηλώσεις που θα γίνουν και οι οποίες περιλαμβάνουν:

-Ένα μουσικό σχήμα του Δημοτικού Ωδείου θα παρουσιάσει ένα αφιέρωμα με τίτλο «Μόνο η αγάπη μένει…» στηριγμένο στο έργο σημαντικών Ελληνίδων συνθετριών, το οποίο θα μεταδοθεί την ίδια ημέρα από το κανάλι του Δήμου στις 21.00.

-Παράλληλα, θα διαβαστούν έργα γυναικών από την ελληνική και ξένη λογοτεχνία από τη μουσειολόγο Έλενα Ζιάβρα, τη φιλόλογο Νίκη Ζούκη, την εκπαιδευτικό μουσικό Κωνσταντίνα Μήλια, την πρώην διευθύντρια του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών Μαρία Στρατσάνη και την εκδότρια Τιτίκα Τζιάλλα.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι του Δήμου στις 22.00.

Στη συνέχεια θα παρουσιαστούν βιντεοσκοπημένες μαρτυρίες γυναικών που κλήθηκαν να απαντήσουν στο ερώτημα «Τι σημαίνει για εσάς η Ημέρα της γυναίκας και ποιος είναι ο ρόλος της γυναίκας σήμερα».

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back