ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

«Ημέρα Ελληνικών Γραμμάτων» στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου «Ημέρα Ελληνικών Γραμμάτων» στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/01/2024, 21:45
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Εορταστική εκδήλωση για τους Τρεις Ιεράρχες και για την Ημέρα των Ελληνικών Γραμμάτων, θα πραγματοποιήσει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, στις 19:00, στο αμφιθέατρο του συνεδριακού κέντρου «Κάρολος Παπούλιας», στην πανεπιστημιούπολη.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με χαιρετισμό της πρύτανη Άννας Μπατιστάτου.

Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας θα εκφωνήσει ο καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Λουδοβίκος, με θέμα: «Ο τέχνο-πίθηκος και η αλήθεια: Το ερώτημα για έναν νέο ανθρωπισμό».

Θα ακολουθήσει απονομή τιμής στα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας που αφυπηρέτησαν το περασμένο έτος, καθώς και απονομή βραβείου στον πρώτο εισαχθέντα φοιτητή του Τμήματος Φιλολογίας από την οικογένεια του αείμνηστου ομότιμου καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής και πρώην αντιπρύτανη Γεωργίου Σαββαντίδη.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με μουσικό πρόγραμμα από τον Βυζαντινό Χορό του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Ο Βυζαντινός Χορός αποτελείται από τους φοιτητές: Μιχαήλ Βελεγράκη, Φώτη Γερόπουλο, Χρήστο Ζέζα, Γιώργο Καμάτσο, Μάξιμο Καραμβαλάση, Μιλτιάδη Κόρδα, Ανδρέα Κούρτη, Γιώργο Πλαστήρα, Νίκο Ποταμούση, Ανδρέα Σαμαρά και Ανδρέα Φούκα.

Διδασκαλία-Επιμέλεια μουσικών κειμένων-Διεύθυνση Βυζαντινού Χορού Τμήματος Μουσικών Σπουδών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: Δημοσθένης Φιστουρής.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας μέσω του συνδέσμου: https://diavlos.grnet.gr/uoi.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3