ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η υπουργός, οι λάμπες και το AI

Εικόνα του άρθρου Η υπουργός, οι λάμπες και το AI
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/11/2023, 14:39
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δεν είχε κάτι ιδιαίτερα ενδιαφέρον να πει η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, στην τοποθέτησή της στο συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών που γίνεται στα Γιάννενα.

Έκανε μια γενική τοποθέτηση για το σχέδιο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, αφήνοντας τις λεπτομέρειες στους-στις υφυπουργούς της.

Ατυχώς, η κα Κεραμέως υπερασπίστηκε την πρώτη νομοθέτηση της ΝΔ για τους ΟΤΑ, το «πραξικόπημα Θεοδωρικάκου» που άλλαξε το αποτέλεσμα των εκλογών του 2019 και κατόπιν κρίθηκε και  αντισυνταγματικός σε βασικές του ρυθμίσεις.

Υπερασπίστηκε επίσης τις δικές της νομοθετήσεις, μεταξύ των οποίων και την κατάργηση των νομικών προσώπων, χωρίς να επεκτείνεται στο αν τελικά θα είναι συζητήσιμες οι προτάσεις των ΟΤΑ. Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Ιωαννιτών έχει ζητήσει να μην καταργηθούν και αφομοιωθούν τα νομικά πρόσωπά του, μεταξύ των οποίων ο ΟΚΠΑΠΑ και το Πνευματικό Κέντρο.

Είπε όμως πολλές φορές, συχνά στην ίδια πρόταση, την έκφραση «οικονομία κλίμακας» που είναι και ο απώτερος στόχος του υπουργείου…

Κατά τα λοιπά, η κα Κεραμέως μίλησε για πρόβλεψη των αναγκών του δημοσίου με… τεχνητή νοημοσύνη. Δεν διευκρίνισε αν η φυσική νοημοσύνη απέτυχε στην πρόβλεψη ή αν η πρόβλεψη αναγκών καθαυτή, η οποία συνήθως ονομάζεται «προγραμματισμός», είναι γενικά πλημμελής…

Ακόμα, μίλησε για λογοδοσία των ΟΤΑ και δείκτες ποιότητας με βάση μετρήσιμα μεγέθη. Ανάμεσα σε αυτά ανέφερε και μεγέθη που θεωρητικά, είναι μετρήσιμα και σήμερα: ανακύκλωση, πόσες λάμπες led λειτουργούν (όπου υπάρχουν, εννοείται…), πόσα είναι τα τέλη ανά τετραγωνικό μέτρο κ.α.

Τέλος, η κα Κεραμέως τόνισε ότι οι προσλήψεις θα είναι «πιο γρήγορες και στοχευμένες», με βάση τις ανάγκες που υπάρχουν. Αν θα είναι περισσότερες και επαρκείς, δεν διευκρίνισε…


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back