ΕΛΛΑΔΑ

Η υποβολή νέων αιτήσεων για προνοιακά επιδόματα

Εικόνα του άρθρου Η υποβολή νέων αιτήσεων για προνοιακά επιδόματα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/01/2019, 17:24
ΕΛΛΑΔΑ

Στα Κέντρα Κοινότητας των δήμων όλης της χώρας και στις υπηρεσίες του ΟΠΕΚΑ θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά από τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου οι νέες αιτήσεις για προνοιακά αναπηρικά επιδόματα όπως και αιτήσεις παράτασης χορήγησης επιδομάτων, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, μιλώντας σε ημερίδα για το μετασχηματισμό της ΗΔΙΚΑ.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό, για την υποβολή αιτήσεων χορήγησης προνοιακών αναπηρικών επιδομάτων η ηλεκτρονική πλατφόρμα που έχει αναπτύξει η ΗΔΙΚΑ θα είναι διαθέσιμη από την ερχόμενη Δευτέρα και σε περιοχές της χώρας όπου δεν υπάρχει σε λειτουργία πιλοτική διαδικασία. 

Υπενθυμίζεται ότι στις 18 Ιανουαρίου καταβλήθηκαν για πρώτη φορά από τον ΟΠΕΚΑ τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα καθώς και τα επιδόματα στεγαστικής συνδρομής και ομογενών, στο σύνολο των δικαιούχων της χώρας, τα οποία μέχρι και το 2018 χορηγούνταν από τους ΟΤΑ. 

Ειδικότερα, από τον Απρίλιο του 2019, τα προνοιακά αναπηρικά επιδόματα θα καταβάλλονται πλέον κάθε μήνα, σε σταθερή ημερομηνία, κοινή για όλη την Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back