Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 25-04-2019, 17:03
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων και το ΤΕΕ Ηπείρου επισκέφθηκε ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, στο πλαίσιο των περιοδειών για τις εκλογές του Μαΐου.

Η αντιπροσωπεία της Ενότητας Πολιτών παρέδωσε υπομνήματα στις διοικήσεις και των δύο επιμελητηρίων, με τις προτάσεις-άξονες συνεργασίας που προωθεί και θεωρεί ότι πρέπει να έχουν προτεραιότητα.

Στο Επιμελητήριο, τον κ. Μπέγκα συνόδευσαν οι υποψήφιοι Αλέκα Βακαλοπούλου, Γιώργος Μάστακας, Αλέξης Γοργόλης και Γιάννης Παρδάλης.

Συναντήθηκαν με το πρόεδρο (και υποψήφιο περιφερειάρχη) Δημήτρη Δημητρίου, το γενικό γραμματέα Βασίλη Βασιλείου, τον οικονομικό επόπτη) Μάκη Χρυσοστόμου και τον υπεύθυνο εξυπηρέτησης επιχειρήσεων Ηλία Αρλέτο, που είναι και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Ο κ. Αρλέτος ευχαρίστησε το δήμαρχο και τη δημοτική αρχή για τη συνεργασία, τονίζοντας ότι «στην παρούσα θητεία οι σχέσεις Επιμελητήριου και Δήμου Ιωαννιτών ήρθαν ακόμα πιο κοντά».

Στο υπόμνημα, η παράταξη τονίζει μεταξύ άλλων, την καλή συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων και ειδικά την πρόταση για τη δημιουργία open mall που πρέπει «να αποτελέσει ισχυρό ερέθισμα για άλλες παρεμβάσεις τόνωσης του εμπορικού κέντρου».

Επίσης, ότι στο πλαίσιο του ΣΒΑΚ ετοιμάζεται μια παρέμβαση που αφορά την αναβάθμιση των οδών Β. Πυρσινέλα, Χαρ. Τρικούπη και 28ης Οκτωβρίου

«Επιδιώκουμε πιο στενή συνεργασία στο πλαίσιο προετοιμασίας που ετοιμάζει ο Δήμος για τη δημιουργία του κέντρου υποστήριξης νεοφυούς επιχειρηματικότητας» αναφέρει το υπόμνημα και προσθέτει ότι μαζί με το Επιμελητήριο, πρέπει να διεκδικηθεί το φυσικό αέριο, στα Γιάννενα.

Ακόμα, σημειώνει ότι πρέπει να συνεχιστεί η συνεργασία στον τουρισμό με ειδική στόχευση στον αθλητικό τουρισμό.

Στο συγκεκριμένο θέμα τέθηκαν προτάσεις για τη συνεργασία των δύο φορέων, προκειμένου να αναπτυχθούν οι αθλητικές υποδομές, που χρειάζονται για να καλυφθούν οι «ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες για άθληση οι οποίες ενισχύονται και από τις πρόσφατες επιτυχίες τοπικών συλλόγων που διεκδικούν μια θέση στις κορυφαίες ομάδες πανελληνίως σε διάφορα αθλήματα».

Στο ΤΕΕ, η παράταξη συνάντησε τον πρόεδρο Γιώργο Παππά και μέλη της διοίκησης.

Στο υπόμνημα της παράταξης, περιλαμβάνονται η διεκδίκηση χρηματοδότησης και ολοκλήρωσης του Ε-65, η εκπροσώπηση του ΤΕΕ στην επιτροπή παραλαβής του Τοπικού χωρικού Σχεδίου του Δήμου καθώς και συνεργασία για την ολοκλήρωση του χωρικού σχεδιασμού σε επίπεδο Δήμου, η αμεσότερη συνεργασία για την υλοποίηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας με επιτροπή παρακολούθησης στην οποία θα συμμετέχει το ΤΕΕ και τη συνέχιση της Κενάν Μεσαρέ.

Ο κ. Παππάς πρότεινε τη διερεύνηση σύστασης και λειτουργίας μιας μόνιμης Επιτροπής Τεχνικού Προγραμματισμού και Σχεδιασμού, που θα λειτουργεί ως άτυπο συντονιστικό όργανο για τεχνικά ζητήματα του Δήμου, με συμμετοχή δημάρχου, προέδρου ΤΕΕ, αντιδημάρχου έργων, διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και ΥΔΟΜ του Δήμου.

Ο δήμαρχος τόνισε μεταξύ άλλων, μετά τις επισκέψεις: «Όλο το προηγούμενο διάστημα αποδείξαμε όχι μόνο ότι πιστεύουμε αλλά ότι επιδιώκουμε με κάθε τρόπο τη συνέργεια μεταξύ των φορέων της περιοχής, ειδικά σε θέματα που η επιστημονική γνώση που κατέχουν τα επιμελητήρια κρίνεται απαραίτητη. Είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση, διεκδικώντας από κοινού δράσεις, έργα και παρεμβάσεις που θα οδηγήσουν την περιοχή μας στην ανάπτυξη».

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
kaissa 2