ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Toyota ανακοίνωσε τους κινητήρες της επόμενης γενιάς

Εικόνα του άρθρου Η Toyota ανακοίνωσε τους κινητήρες της επόμενης γενιάς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/05/2024, 21:24
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Toyota παρουσίασε την Τρίτη κινητήρες επόμενης γενιάς που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε αυτοκίνητα τόσο διαφορετικά όσο τα υβριδικά και εκείνα που λειτουργούν με βιοκαύσιμα, καθώς στοχεύει σε αυστηρότερα πρότυπα εκπομπών ρύπων και διπλασιάζει τη στρατηγική της για την πώληση περισσότερων από μόνο EVs.

Κατά τη διάρκεια μιας τρίωρης παρουσίασης σε αίθουσα του Τόκιο την Τρίτη, η αυτοκινητοβιομηχανία μαζί με τη Subaru και τη Mazda ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει λιτούς συμπαγείς κινητήρες που θα λειτουργούν επίσης με τα λεγόμενα πράσινα καύσιμα, όπως το υδρογόνο και η βιοαιθανόλη, ή θα συνδυάζονται με ηλεκτροκινητήρες μηδενικών εκπομπών σε υβριδικά οχήματα.

«Με αυτούς τους κινητήρες, κάθε μία από τις τρεις εταιρείες θα επιδιώξει να βελτιστοποιήσει την ενσωμάτωση με κινητήρες, μπαταρίες και άλλες ηλεκτρικές μονάδες κίνησης», ανέφεραν σε κοινή δήλωσή τους. Η Toyota κατέχει περίπου το ένα πέμπτο της Subaru και περίπου το 5% της Mazda.

Οι τρεις δήλωσαν ότι οι προσπάθειές τους θα βοηθήσουν στην απαλλαγή από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στους κινητήρες εσωτερικής καύσης, καθιστώντας τους συμβατούς με εναλλακτικές πηγές καυσίμων, όπως τα ηλεκτρονικά καύσιμα και τα βιοκαύσιμα. Ελπίζουν επίσης ότι οι πιο συμπαγείς κινητήρες θα ανανεώσουν το σχεδιασμό των οχημάτων επιτρέποντας χαμηλότερα καπό.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε ότι ο νέος της κινητήρας 1,5 λίτρων θα επιτύχει μείωση όγκου και βάρους κατά 10% σε σχέση με τους υπάρχοντες κινητήρες 1,5 λίτρων, τους οποίους χρησιμοποιεί σε αυτοκίνητα όπως το μικρό Yaris.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Τεχνολογίας Hiroki Nakajima αρνήθηκε να πει πότε η Toyota θα λανσάρει μοντέλα εξοπλισμένα με τους κινητήρες.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες αντιμετωπίζουν αυστηρότερα πρότυπα εκπομπών σε αγορές όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής εργάζονται για την επίτευξη κανόνων εκπομπών που είναι γνωστοί ως «Euro 7» για τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά από το 2030, πριν από την απαγόρευση των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων που εκπέμπουν CO2 από το 2035.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3