Oikonomou pisoi

Η Ταξική Πορεία για τις εκλογές στο ΕΚΙ

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/01/2023, 19:26

Η Ταξική Πορεία, παράταξη στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, η οποία δεν εξέλεξε αντιπροσώπους στις τελευταίες εκλογές, αναφέρει το εξής, σε ανακοίνωσή της:

Ότι η παράταξη της ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ προσέφυγε στα δικαστήρια για τον αποκλεισμό 5 αντιπροσώπων τους που εκλέχτηκαν «εξ αποστάσεως», με ηλεκτρονική ψηφοφορία, εφαρμόζοντας το «νόμο Χατζηδάκη» και ότι «το πρόβλημα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο καθώς η απόφαση του δικαστηρίου για την υποχρέωση εφαρμογής του νόμου απ’ το εργατικό κέντρο, έγινε σεβαστή απ’ την πλειοψηφία και το συνέδριο στις 22 Γενάρη εξέλεξε νέα διοίκηση 13 μέλη με εκλογή από σώμα 97 αντιπροσώπων, έχοντας ενσωματώσει και όσους «εκλέχτηκαν» με ηλεκτρονικές διαδικασίες».

Σημειώνει επίσης ότι οι «εξελίξεις αυτές επιβεβαιώνουν την κατάρρευση της γραμμής  ‘ο νόμος να μείνει στα χαρτιά’, ‘να μην εφαρμοστεί στην πράξη’. Είναι η απόδειξη του που οδηγεί αυτή η γραμμή. Το να κάνεις ότι ο νόμος δεν υπάρχει. Οδηγεί στις 15 του μήνα η πλειοψηφία (ΠΑΜΕ) να βγάζει αγωνιστικές κορώνες για τη ‘μη εφαρμογή’ και  μια μέρα μετά τα δικαστήρια να επιλέγει τη σιγή και την κανονικότατη εφαρμογή με τη βούλα όλων των συμμετεχόντων! Κι αμέσως μετά σα να μην τρέχει τίποτα να ξαναπανηγυρίζει ότι οι ‘ταξικές δυνάμεις’ του ΠΑΜΕ είναι η πρώτη δύναμη».

Αναφέρει επίσης ότι η νέα διοίκηση είναι η πρώτη με «νόμο Χατζηδάκη» και ότι η ίδια η παράταξη προσπαθούσε «ο στόχος της ανατροπής απαιτεί να μπει στο στόχαστρό σαν αιχμή ο νόμος με κεντρικά και πανελλαδικά χαρακτηριστικά».

Καταλήγει τονίζοντας πως «το πρόβλημα του νόμου αυτού οι εργαζόμενοι θα το έχουμε μπροστά μας σε κάθε προσπάθεια για να παλέψουμε για το μεροκάματο, για τη ζωή μας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back