ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Stellantis επεκτείνει τη σειρά υβριδικών οχημάτων

Εικόνα του άρθρου Η Stellantis επεκτείνει τη σειρά υβριδικών οχημάτων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/07/2024, 11:37
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Stellantis δήλωσε την Τρίτη ότι θα επεκτείνει τη σειρά προσιτών υβριδικών οχημάτων της σε 36 μοντέλα στην Ευρώπη έως το 2026, για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση για αυτόν τον τύπο κινητήρα, μια εναλλακτική λύση για τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα και τα ηλεκτρικά οχήματα.

Η αμερικανο-γαλλο-ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία, που δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση του 2021 μεταξύ της κατασκευάστριας Peugeot PSA και της Fiat Chrysler, ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι θα προσφέρει 30 υβριδικά μοντέλα φέτος και σχεδιάζει να παρουσιάσει άλλα έξι μέχρι το 2026. 

Οι υβριδικές εκδόσεις, σύμφωνα με την αυτοκινητοβιομηχανία,  προσφέρουν εξαιρετική οδηγική εμπειρία, ενώ εξασφαλίζουν μειωμένες εκπομπές CO2 σε πιο προσιτή τιμή από τα πλήρως ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά οχήματα.

Η Stellantis δήλωσε ότι ανταποκρίνεται στην ταχεία αύξηση των παραγγελιών πελατών για υβριδικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη. Πρόσθεσε ότι οι πωλήσεις αυτού του είδους οχημάτων στην περιοχή αυξήθηκαν κατά 41% τους πρώτους έξι μήνες του τρέχοντος έτους.

Ο όμιλος δήλωσε τον Ιούνιο ότι οι πωλήσεις EV του ήταν σταθερές από τις αρχές του 2024, παρά την ηπιότερη ζήτηση παγκοσμίως.

Η Stellantis δήλωσε ότι εστιάζει στην πώληση «ήπιων υβριδικών» οχημάτων, εκείνων που δεν διαθέτουν πρίζα και χρησιμοποιούν μπαταρία χαμηλής τάσης 48 βολτ, ρομποτικό κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη και ενισχυμένο σύστημα ανάκτησης ενέργειας πέδησης.

Φωτογραφία: Jeep Avenger Hybrid/stellantis.com

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back