Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

H Σούζι διασκευάζει

Εικόνα του άρθρου H Σούζι διασκευάζει
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/03/2023, 15:30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πριν από 36 χρόνια, τέτοιες μέρες, η Σούζαν Τζάνετ Μπάλιον, Siouxsie Sioux για τους φίλους, έβγαζε τον όγδοο δίσκο της, μαζί με τους Banshees.

…και ήταν ένας δίσκος με διασκευές.

Συνήθως, αυτά τα «δημιουργικά διαλείμματα» των συγκροτημάτων δεν ήταν αντάξια, ούτε των πρώτων, ούτε των δεύτερων εκτελεστών-εκτός αν ο δεύτερος ήταν ο Τζόνι Κας, ο Τζιμι Χέντριξ και ο Τζο Κόκερ-, αλλά στην περίπτωση του Through the Looking Glass, τα πράγματα ήταν κάπως αλλιώς.

Αν σας αρέσει ο Τύπος, μπορείτε να τον στηρίξετε με μια συνδρομή ή δωρεά, εδώ:

Παρότι ο δίσκος δεν ήταν κανένα απαύγασμα της δισκογραφίας, η Σούζι είχε τον τρόπο να φτιάχνει πράγματα που δεν περνούσαν απαρατήρητα.

Το This Wheel’s On Fire των Band πχ, που είναι του Ντίλαν βασικά. Το καλύτερο κομμάτι του δίσκου, παρότι δεν φτάνει στο τεράστιο μέγεθος του πρωτότυπου (ειδικά στη συγκλονιστική εκτέλεση του Basement Tapes), είναι μια μικρή επιτομή του «πώς κάνουμε ένα τραγούδι δικό μας».

Η μεγάλη επιτυχία όμως ήταν το Passenger. Αυτό, του Iggy Pop. Η εκτέλεση των Banshees έγινε σχεδόν εξίσου γνωστή με αυτή του Ίγκι.

Ένα μικρό διαμαντάκι επίσης, ήταν η διασκευή στο Hall of Mirrors των Kraftwerk, το οποίο χαιρέτισε και ο Ραλφ Χέτερ αυτοπροσώπως ως «εκπληκτικό».

Η συνέχεια για τη Siouxsie και τους Banshees ήταν μια δισκάρα, δύο χρόνια μετά, το Peepshow.


Όλα αυτά, θα τα δούμε φέτος το καλοκαίρι στο Release Festival, καθώς οι SatB παίζουν μαζί με τους Echo and the Bunnymen, αλλά και τους Interpol και Viagra Boys, στις 23 Ιουνίου.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back