ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Sky Express και η… προσγείωση

Εικόνα του άρθρου Η Sky Express και η… προσγείωση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/10/2021, 11:55
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η αεροπορική εταιρία Sky express σταμάτησε επί του παρόντος τις πτήσεις της από και προς Γιάννενα και το θέμα έγινε ένας από τους λόγους αντιπαράθεσης δημοτικής αρχής-αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο.

Η πανδημία ανέκοψε σε σημαντικό βαθμό την, έτσι και αλλιώς δύσκολη αξιοποίηση και «προώθηση» του αεροδρομίου Ιωαννίνων και το βασικό ερώτημα είναι αν θα μπορέσει να επανακάμψει ως ένας πιθανός προορισμός, εσωτερικού και εξωτερικού.

«Δια στόματος δημάρχου είχαμε ακούσει για τις προσωπικές του επαφές με τα στελέχη της εταιρίας, με επίσκεψή του στα γραφεία της, όπου είχε προαναγγελθεί και η αναβάθμιση της σχέσης της εταιρίας με το αεροδρόμιό μας με πτήσεις για Κύπρο, Ισραήλ και Κρήτη. Τελικά τι άλλαξε;», είπε ο Θωμάς Μπέγκας, ζητώντας ενημέρωση.

Ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ απάντησε με… αγοραίους όρους: «Τα οικονομικά της εταιρίας έβαιναν μειούμενα ενώ ανέβαινε η επιβατική κίνηση, το αεροπλάνο τους πηγαινοερχόταν με πάρα πολύ λίγους επιβάτες» τόνισε και αρνήθηκε κάποιο επιμερισμό ευθύνης, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «δεν είμαι υπεύθυνος για το μάρκετινγκ της εταιρίας εγώ».

Πρόσθεσε πάντως ότι οι πτήσεις τσάρτερ για να καλυφθούν συνεδριακές ανάγκες παραμένουν ως στόχος, όχι στα Γιάννενα, αλλά στο Άκτιο, όπως είχε συζητηθεί. «Όλες οι άλλες πτήσεις τσάρτερ που είχαμε συζητήσει για το Άκτιο για να καλυφθούν συνεδριακές ανάγκες είναι στο τραπέζι και θα ξανακάνουμε την κουβέντα όταν και αυτοί βρίσκονται σε καλύτερη θέση» είπε ο κ. Ελισάφ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3