Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η σημασία του να είσαι ασταμάτητος

Εικόνα του άρθρου Η σημασία του να είσαι ασταμάτητος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/12/2020, 11:57
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Πριν από έξι χρόνια, ο Ταΐκα Γουατίτι, ο σκηνοθέτης με το πιο παράξενο ονοματεπώνυμο αυτή τη στιγμή στο Χόλυγουντ, έφτιαξε μαζί με τον Ζερμέιν Κλέμεντ, μια έξυπνη φάρσα με βρικόλακες. Οι δυο τους έπαιξαν κιόλας σε αυτή, που ονομάστηκε εύστοχα «What we do in the shadows».

H ταινία, οριακά b-movie, ουσιαστικά κορόιδευε το βαμπιρικό exploitation και τις ρομαντικές χλωμάδες που μια εποχή ήταν βασικό συστατικό επιτυχίας (Buffy the Vampire Slayer, Twilight κ.λπ.).

Πέρυσι, οι παλαβοί προαναφερθέντες δημιουργοί εξέλιξαν την ιδέα τους και την έκαναν το πιο ξεκαρδιστικό αυτή τη στιγμή τηλεοπτικό σίριαλ, που έχει ήδη δύο σεζόν και πάει για τρίτη.  

Το What we do in the shadows απεικονίζει την καθημερινότητα τεσσάρων βαμπίρ, τριών αιματηρών και ενός ενεργειακού (του πιο επικίνδυνου…) και του υπηρέτη τους, στο Στάτεν Άιλαντ. Και οι τέσσερις βασικοί της σειράς είναι περιπτωσάρες, κωμικοί που οι Γουατίτι-Κλέμεντ μάζεψαν από διάφορα standups και σειρές όπως το IT Crowd, το Thundermans το Spooks και άλλες, κυρίως αγγλικές.

Το στόρι είναι ότι (κάποιος, για άγνωστο λόγο) φτιάχνει ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή των τεσσάρων βαμπίρ. Το What we do in the shadows είναι mockumentary, αλλά ουσιαστικά κοροϊδεύει και τα mockumentaries, καθότι η πλοκή του μοιάζει κατά περίπτωση με Supernatural με πολλά περισσότερα ανέκδοτα.

Είναι επίσης μια κωμωδία χαρακτήρων. Ο Κάιβαν Νόβακ, Άγγλος με ιρανική καταγωγή, είναι ένας μικρός θεούλης ως «Νάντορ ο ασταμάτητος», όπως επίσης και η Αγγλοκύπρια Νατάσα Δημητρίου ως Νάντζια, ο Χάρβι Γκουγιέν ως φαμίλιαρ -«Γκιγιέρμο, αυτή είναι μια δίκη μόνο για βαμπίρ»- και τέλος, ο πολυτάλαντος Ματ Μπέρι ως Λάζλο, μια πάντα καλή αφορμή για να ξαναδεί κανείς το IT Crowd.

Επίσης, η σειρά έχει άπειρα cameos που φοράνε κυνόδοντες και κάνουν τα βαμπίρ: Από αυτούς που το ‘χουνε ξανακάνει όπως ο Ντάνι Τρέχο και η Τίλντα Σουίντον, μέχρι τον Μαρκ Χάμιλ…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back