ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η πρώτη επίσημη «σέντρα» του ΠΑΣ στο πρωτάθλημα

Εικόνα του άρθρου Η πρώτη επίσημη «σέντρα» του ΠΑΣ στο πρωτάθλημα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/10/2017, 20:00
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πριν από 51 χρόνια ακριβώς (ήταν μάλιστα Κυριακή και πάλι), ο ΠΑΣ Γιάννινα έπαιζε το πρώτο του επίσημο παιχνίδι, μπαίνοντας στη Β’ Εθνική. Στη σεζόν 1966-1967, ο Ολυμπιακός Πατρών, τον οποίο φιλοξενούσε τότε ο ΠΑΣ, δεν ήταν πρωτάρης, Είχε ήδη, περίπου 40 χρόνια ιστορίας και στην παρθενική του εμφάνιση στη Β’ εθνική, είχε καταταγεί 7ος, το 1960.

Οι δε «Ζωσιμάδες» που θα έμπαιναν και αυτοί στον επίσημο χάρτη του ελληνικού ποδοσφαίρου τότε, είχαν δύο περίπου χρόνια που άλλαζαν όψη. Ο ΠΑΣ είχε δώσει ήδη ένα επίσημο παιχνίδι για το κύπελλο, στις 2 του ίδιου μήνα, με την Πίνδο Κόνιτσας.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τον ΠΑΣ νικητή του Ολυμπιακού Πατρών με 3-0. Τα γκολ σημείωσαν οι Τσίλης και Μαυριδόπουλος στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και ο Τσουρλίδας, στο 62’.

Ο ΠΑΣ έμελλε να τερματίσει έκτος στον όμιλό του, συγκεντρώνοντας 75 βαθμούς εκείνη τη χρονιά. Πρώτος ήταν ο Πανελευσινιακός, δεύτερη η Παναχαϊκή και τρίτος ο ΟΦΗ, ενώ ο Ολυμπιακός Πατρών τερμάτισε προτελευταίος. Σημειωτέον ότι καμία από τις τρεις πρώτες ομάδες δεν νίκησε στους Ζωσιμάδες, ενώ ο Πανελευσινιακός έχασε κιόλας, με 2-0 εκείνη τη χρονιά. Τη μοναδική ήττα στα Γιάννενα, ο ΠΑΣ την υπέστη τότε από τον Ιωνικό Νίκαιας με 1-0, ο οποίος τερμάτισε με 1 βαθμό διαφορά, μια θέση πιο πάνω στη βαθμολογία.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3