ΗΠΕΙΡΟΣ

Η οργάνωση είχε σταθερό «πελατολόγιο»…

Εικόνα του άρθρου Η οργάνωση είχε σταθερό «πελατολόγιο»…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/03/2022, 14:02
ΗΠΕΙΡΟΣ

Οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης στην Ηγουμενίτσα και στην ευρύτερη περιοχή εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου Lussy και αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ναρκωτικών Αττικής.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν δέκα άτομα σε Ηγουμενίτσα και Αθήνα –εννιά χτες, και ένα σήμερα το πρωί. Από τους συλληφθέντες, οι εννιά είναι ημεδαποί. Το οικονομικό όφελος από τη διακίνηση ναρκωτικών υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τα 75.000 ευρώ τα τελευταία δύο χρόνια – αν και ο χρόνος έναρξης της δράσης της οργάνωσης δεν έχει εξακριβωθεί.

Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται 40 άτομα, που ταυτοποιήθηκαν και κατηγορούνται για προμήθεια ναρκωτικών από την οργάνωση για δική τους χρήση.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, χαρακτηριστικό της οργάνωσης ήταν ότι διέθετε σταθερό «πελατολόγιο», γεγονός που, λόγω των σχέσεων που είχαν αναπτυχθεί με τα μέλη της οργάνωσης, εξασφάλιζε εχεμύθεια και ασφάλεια στην οργάνωση.  κόμη, τα μέλη χρησιμοποιούσαν κατά τις επικοινωνίες μεταξύ τους και με τους χρήστες κωδικοποιημένες φράσεις και ορολογία, ενώ προτιμούσαν ιδιαίτερα να συνομιλούν μέσω διαδικτυακών εφαρμογών και όχι μέσω τηλεφωνικής σύνδεσης. 

Από την αστυνομική έρευνα, ταυτοποιήθηκαν τουλάχιστον 112 αγοραπωλησίες που έλαβαν χώρα μόνο κατά το τελευταίο εξάμηνο.

Στο πλαίσιο των ερευνών που ακολούθησαν μετά τις συλλήψεις των μελών της οργάνωσης, κατασχέθηκαν 1.175,19 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 3 αυτοκίνητα, 13 κινητά τηλέφωνα, γεμιστήρας πολεμικού όπλου και φυσίγγιο, 4 φωτοβολίδες, 3 ζυγαριές ακριβείας, συσκευασίες, βάζα και τρίφτες με υπολείμματα κάνναβης και τετράδιο σημειώσεων με ονόματα «πελατών» και χρηματικά ποσά από αγοραπωλησίες.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back