ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Περιοδεία ΝΔ: Από τις εταιρίες μέχρι τα «κλιματικά ουδέτερα Γιάννενα»

Εικόνα του άρθρου Περιοδεία ΝΔ: Από τις εταιρίες μέχρι τα «κλιματικά ουδέτερα Γιάννενα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/05/2022, 00:53
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Διάφορες επισκέψεις, από εταιρίες των Ιωαννίνων μέχρι την αυτοδιοικητική ηγεσία, έκανε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης που βρέθηκε στην πόλη για το προσυνέδριο της ΟΝΝΕΔ.

Τον συνόδευσαν ο γραμματέας οργανωτικού Στέλιος Κονταδάκης, η ευρωβουλευτής και παλιά δημοτική σύμβουλος Ιωαννίνων Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, οι βουλευτές Σταύρος Καλογιάννης και Μαρία- Αλεξάνδρα Κεφάλα και η πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ιωαννίνων Λένα Σταμάτη.

Ο κ. Μαρινάκης επισκέφθηκε την Teamviewer και σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΝΔ, «η υπεύθυνη enterprise sales για τις χώρες της Μεσογείου Νάταλι Κόντορ δήλωσε πως η επένδυση της Team Viewer μπορεί να γίνει μια ελληνική Silicon Valley». Ακόμα, επισκέφθηκε το εργοστάσιο της Χήτος ΑΒΕΕ.

Ακόμα, επισκέφθηκε το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου και συναντήθηκε με την πρόεδρο Μαρία Τσολάκη (και όχι Τσολάκου όπως την αναγράφει το δελτίο Τύπου).

Στην Περιφέρεια, ο Αλέκος Καχριμάνης έκανε μια δήλωση «κομματικού πατριωτισμού» λέγοντας ότι «όσα έχουν γίνει κατά την τριετίας της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας δεν έχουν υλοποιηθεί εδώ και πολλά χρόνια και μάλιστα παράλληλα με τη διαχείριση τόσων μεγάλων αλλεπάλληλων κρίσεων», πάντα σύμφωνα με όσα αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου

Στο δημαρχείο, ο κ. Μαρινάκης συνάντησε τον δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ και όπως προκύπτει από την επίσημη ανακοίνωση, πιστεύει ότι τα Γιάννενα ήδη είναι κλιματικά ουδέτερα. Το δελτίο Τύπου της ΝΔ αναφέρει επι λέξει:  «Στο Δημαρχείο Ιωαννιτών (sic)  ο Γραμματέας της ΠΕ ΝΔ και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ, συνομιλώντας για τα μεγάλα έργα υποδομής στο νομό, τη στήριξη στους επιχειρηματίες και τα νοσοκομεία κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ενώ τόνισε το γεγονός πως τα Ιωάννινα έχουν αναδειχθεί μέσα στις 100 ουδέτερες κλιματικά πόλεις της Ευρώπης. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ιδιαίτερη βάση δόθηκε στην προστασίας της Λίμνης των Ιωαννίνων».

Προφανώς ή ο κ. Μαρινάκης δεν κατάλαβε ακριβώς τι προβλέπει το πρόγραμμα –καθώς ο δήμαρχος αποκλείεται να του είπε ότι τα Γιάννενα είναι κλιματικά ουδέτερα- ή οι συντάκτες-τριες του δελτίο Τύπου δεν έχουν ακριβή γνώση της υπόθεσης.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μαρινάκης δήλωσε ότι «Η μέρα μας ήταν γεμάτη επισκέψεις και γεμάτη ουσία. Αυτό που θέλουμε σήμερα να ακουστεί πολύ δυνατά από τα Ιωάννινα είναι ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προχωρούν με προσήλωση στην υλοποίηση του προεκλογικού προγράμματος της ΝΔ και ταυτόχρονα διαχειρίζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, κάθε έκτακτη κρίση που έχει προκύψει» κατηγορώντας την αντιπολίτευση ότι διαστρεβλώνει την πραγματικότητα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3