Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Η ΝΔ διέγραψε τον Ανδρέα Πάτση

Εικόνα του άρθρου Η ΝΔ διέγραψε τον Ανδρέα Πάτση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/10/2022, 22:36
ΕΛΛΑΔΑ

Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ τέθηκε ο βουλευτής Γρεβενών, Ανδρέας Πάτσης με απόφαση του προέδρου της ΝΔ και πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτακη.

Ο κ. Πάτσης διεγράφη από την ΚΟ της ΝΔ επειδή «οι εξηγήσεις του για τις επαγγελματικές του δραστηριότητες δεν κρίθηκαν επαρκείς».

Είχαν προηγηθεί καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για επιχειρηματική δραστηριότητα του βουλευτή με εξαγορά «κόκκινων» δανείων.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Στέργιος Καλπάκης επικαλέστηκε δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο κ. Πάτσης «ως ιδιοκτήτης ξένων εταιρειών ειδικού σκοπού αγόρασε κόκκινα δάνεια ύψους 62 εκατ. ευρώ με μόλις 4,3 εκατ. ευρώ». 

Μάλιστα καταλόγισε στον βουλευτή ότι «πλουτίζει από πλειστηριασμούς για δάνεια που αγόρασε στο 1/15 της αξίας τους» και έκανε λόγο για «χυδαία ανηθικότητα», αλλά και για «καραμπινάτη παρανομία, αφού απαγορεύεται από τον νόμο η συμμετοχή βουλευτή σε εταιρεία του εξωτερικού».


Προσχηματική η διαγραφή 

Αίτημα σύγκλησης της Επιτροπής Πόθεν Έσχες κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τον διαγραφέντα πλέον από την ΚΟ της ΝΔ, Ανδρέα Πάτση, «μετά τις αποκαλύψεις για τις παράνομες και ανήθικες πρακτικές του πρώην βουλευτή Γρεβενών», όπως αναφέρει. 

Παράλληλα χαρακτηρίζει προσχηματική τη διαγραφή «χωρίς την αποπομπή Πιερρακάκη που έδωσε 1 εκατ. ανάθεση στον Πάτση».  Επιπλέον τονίζει ότι «ο κ. Μητσοτάκης γνώριζε για το πλιάτσικο Πάτση με ΕΛΤΑ και εισπρακτικές 2 χρόνια».

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση της η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει ότι «ο κ. Μητσοτάκης γνώριζε ότι ο κ. Πάτσης είχε εισπρακτικές και πλούτιζε από κόκκινα δάνεια από τον Φεβρουάριο του 2020, όταν είχε αποκαλυφθεί πρώτη φορά από την εφημερίδα Δημοκρατία και την εφημερίδα Documento. Γνώριζε ότι είχε ρημάξει στις απευθείας αναθέσεις τα ΕΛΤΑ από τον Ιούνιο του 2021, όταν και κατέθεσε σχετική επίκαιρη ερώτηση στον κ. Πιερρακάκη ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Κάτσης, χωρίς να λάβει ποτέ απάντηση». 


Παραίτηση Κωνσταντόπουλου

Την παραίτησή του για λόγους ευθιξίας υπέβαλε ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ Γιώργος Κωνσταντόπουλος, στο διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΕΣΥΠ Α.Ε., κ. Γρηγόρη Δημητριάδη, μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για αμοιβές που έδωσαν τα ΕΛΤΑ στον βουλευτή Ανδρέα Πάτση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back