ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Η μητέρα του σκύλου», ένας θεατρικός μονόλογος

Εικόνα του άρθρου «Η μητέρα του σκύλου», ένας θεατρικός μονόλογος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/01/2024, 14:28
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Mετά τη «Μiss Julia», η Καλλιτεχνική Σκηνή Ηπείρου «Σύνθεση» ανεβάζει στη σκηνή το μυθιστόρημα του Παύλου Μάτεσι «Η μητέρα του σκύλου» σε σκηνική προσαρμογή και ερμηνεία της Ελευθερίας Πανταζή και σε σκηνοθεσία του Γιώργου Νάκου.

Το έργο θα παρουσιαστεί σε μορφή θεατρικού μονολόγου. Ο τόπος των παραστάσεων είναι το λόμπι του ξενοδοχείου «Ermis» (Σίνα 2). Η πρεμιέρα είναι σήμερα.

Η υπόθεση:

Πρόκειται για μια αναδρομή στη ζωή της Ρουμπίνης Μέσκαρη η οποία εργάστηκε ως αρτίστα του θεάτρου με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Ραραού και η οποία γεννήθηκε σε μια επαρχιακή πόλη που την ονομάζει Επάλξεις, Η Ραραού, συνταξιούχος πια, μιλά κυρίως για τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια, λίγο πριν τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και τη μαύρη περίοδο της Κατοχής σε ένα επαρχιακό χωριό. Μετά την απελευθέρωση, στην οποία η Ραραού αναφέρεται ειρωνικά ως «λεγόμενη» Απελευθέρωση, ήρθε με την μητέρα της, που είχε νωρίτερα διαπομπευτεί σαν ερωμένη Ιταλού αξιωματικού, στην Αθήνα όπου και έζησαν μαζί μέσα σε δύσκολες συνθήκες. Μέσα από τις αποσπασματικές αφηγήσεις της, με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο, για την πολύπαθη ζωή της γνωρίζουμε τους περιφερειακούς χαρακτήρες του βιβλίου.

Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, στις 20:30,. Το εισιτήριο κοστίζει 9 ευρώ και το μειωμένο 7 ευρώ (άνεργοι, ΑμεΑ, φοιτητές, μαθητές, άνω των 65). Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι απαραίτητη η κράτηση. Τηλέφωνο κρατήσεων: 6947691698.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back