Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Η «μάχη» του Δρεπάνου

Εικόνα του άρθρου Η «μάχη» του Δρεπάνου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/08/2021, 23:24
ΗΠΕΙΡΟΣ

Οι εντάσεις στην Ηγουμενίτσα συνεχίζουν να δηλώνουν το παρών. Αυτή τη φορά ο Δήμος Ηγουμενίτσας καταγγέλλει την Κτηματική Υπηρεσία Θεσπρωτίας αλλά και «κεκρυμμένους υποδαυλιστές των πράξεων της», τους οποίους δεν κατονομάζει, ότι «σφετερίζεται περιουσία του Δήμου, της τοπικής κοινωνίας αλλά και ιδιωτών».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Κτηματική Υπηρεσία με έγγραφό της προς το Υποθηκοφυλακείο Ηγουμενίτσας ζητά εκτός όλων των άλλων και τη μεταγραφή ακινήτου, έκτασης 126.000,00 τ.μ. στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας. Ο Δήμος Ηγουμενίτσας αναφέρει ότι η πράξη αυτή είναι παράνομη «εφόσον το ακίνητο ανήκει στην κυριότητα, νομή και κατοχή του Δήμου Ηγουμενίτσας, δυνάμει της με αριθμ. 8504/05-05-1969 Απόφασης Νομάρχη Θεσπρωτίας, η οποία πράξη έχει μεταγραφεί στις 26-03-1971 στο υποθηκοφυλακείο Ηγουμενίτσας και δηλώθηκε επίσης στο Κτηματολογικό Γραφείο Ηγουμενίτσας».4

Ο Δήμος, όπως ενημερώνει ο ίδιος, απέστειλε άμεσα έγγραφο στο Υποθηκοφυλακείο Ηγουμενίτσας, στον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και στη Γενική Γραμματέα Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας Αθηνά Καλύβα. Με το έγγραφο αυτό τους καλεί να μην προβούν σε καμία ενέργεια που θα μπορούσε να αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του εν λόγω ακινήτου, θέτοντας μάλιστα τον κ. Σταϊκούρα και την κα Καλύβα ενώπιον των ευθυνών τους.

Παράλληλα ο Δήμος Ηγουμενίτσας θέτει ένα ερώτημα: «Πώς από τη μια το κράτος προωθεί τον αποχαρακτηρισμό και την απόδοση στον Δήμο του συνόλου των εκτάσεων της χερσαίας ζώνης που χρησιμοποιεί η τοπική κοινωνία, ενώ από την άλλη προσπαθεί να υφαρπάξει την περιουσία του Δήμου; Δηλώνουμε απερίφραστα ότι τόσο ως Δημοτική Αρχή όσο και ως πολίτες αυτού του τόπου δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να καταπατήσει την περιουσία των δημοτών Ηγουμενίτσας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back