Συντακτης: Βαρβάρα Αγγέλη
Δημοσιευση: 20-07-2017, 00:03
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την προβολή της ταινίας «Η κυνηγός με τον αετό» (Μ. Βρετανία, Μογγολία, ΗΠΑ, 2016) διοργανώνουν το Εργαστήριο Κινηματογράφου Zagoriwood και το ΠΑΛΑΣΕ (Λαμπριάδειος Σταθμός Έρευνας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων» το Σάββατο 22 Ιουλίου, στις 21:30, στην πλατεία των Κάτω Πεδινών του Ζαγορίου.

Η ταινία αφηγείται την ιστορία της 13χρονης Αϊσολπάν που θέλει να γίνει κυνηγός με αετό συμμετέχοντας σε μια αποκλειστικά αντρική παράδοση στα Αλτάια Όρη της Μογγολίας όπου ζει. Η απόφαση της μικρής Αϊσολπάν βρίσκει σύμφωνους τους γονείς της, όχι όμως και την υπόλοιπη κοινότητα των κυνηγών, που θέλει να προστατεύσει ένα ανέκαθεν αντρικό προνόμιο από νεωτερισμούς.

Η παραχώρηση της ταινίας αποτελεί μια προσφορά της εταιρείας διανομής FilmTrade Greece. Η ταινία είναι κατάλληλη για όλους. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Μία μέρα νωρίτερα, στο πλαίσιο του Ζagoriwood, στις 21:30, στην πλατεία των Κάτω Πεδινών, θα ανέβει η θεατρική παραγωγή «Frida in the mirror» της ερασιτεχνικής σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα