ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η καταγγελία, η παραίτηση Πότση και οι πολιτικές διαστάσεις

Εικόνα του άρθρου Η καταγγελία, η παραίτηση Πότση και οι πολιτικές διαστάσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/07/2023, 12:59
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Όπως ήταν αναμενόμενο, η καταγγελία σε βάρος του Οδυσσέα Πότση από απασχολούμενη στο ιατρείο για σεξουαλική παρενόχληση παίρνει και πολιτικές διαστάσεις.

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης αποδέχτηκε σήμερα την παραίτηση του κ. Πότση από το αξίωμα του θεματικού αντιπεριφερειάρχη, με τον τελευταίο να αρνείται τις καταγγελίες και να δηλώνει ότι «οι υπόλογοι (σ.σ. χρήση πληθυντικού) θα δώσουν λόγο στην Ελληνική Δικαιοσύνη».

Ο ίδιος ο κ. Πότσης έδωσε λίγο αργότερα στη δημοσιότητα τη δήλωση παραίτησής του, στην οποία επιχειρεί σύνδεση της καταγγελίας σε βάρος του... με πολιτική στόχευση! Σε αυτήν αναφέρει:

«Κύριε περιφερειάρχη, ενόψει της σε βάρος μου αήθους και συκοφαντικής καταγγελίας απασχολούμενης στο ιατρείο μου, περί δήθεν σεξουαλικής παρενόχλησής της, που δημοσιοποιήθηκε, πριν καν λάβω γνώση του περιεχομένου της, με πρωτοβουλία του επικεφαλής ήσσονος αντιπολίτευσης, υποβάλλω την παραίτησή μου από το αξίωμα του αντιπεριφερειάρχη.

Η χρονική στιγμή που λαμβάνει χώρα η καταγγελία σε συνδυασμό με την επιχειρούμενη αυτόματη πολιτική εκμετάλλευσή της, καθιστά ηλίου φαεινότερη τη στόχευσή της. Ενόψει αυτών, πιστεύω ότι η παραίτησή μου διευκολύνει την ομαλή πορεία της παράταξης στις επερχόμενες εκλογές. Για την επί σειρά ετών εμπιστοσύνη σας εκφράζω ολόθερμες ευχαριστίες. 

Παράλληλα σας διαβεβαιώνω ότι η ψευδής, αήθης και συκοφαντική σε βάρος μου κατηγορία θα κονιορτοποποιηθεί και οι υπόλογοι θα δώσουν λόγο στην Ελληνική Δικαιοσύνη».

Η παράταξη «Ορίζοντες Ηπείρου» με επικεφαλής τον Σπύρο Ριζόιπουλο εκτιμά ότι η παραίτηση του κ. Πότση από τη θέση του θεματικού αντιπεριφερειάρχη δεν αρκεί.

Καταρχάς η παράταξη κάνει λόγο για σκάνδαλο, το οποίο αποκαλεί «Potsisgate» και ζητά την παραίτησή του από το Περιφερειακό Συμβούλιο και τη διαγραφή του από τα ψηφοδέλτια της παράταξης του κ. Καχριμάνη «για λόγους ευθιξίας και ηθικής ακεραιότητας» όπως σημειώνει.

«Εκτιμούμε πως θα έπρεπε ήδη να έχουν γίνει τα δέοντα από την περιφερειακή αρχή και η καθυστέρηση των παραπάνω στα μάτια μας μοιάζει χρονοτριβή άνευ ουσίας και πρόθεση συγκάλυψης. Τέτοια σκάνδαλα εκτός από το ίδιο το πρόσωπο και την πολιτική παράταξη την οποία προέρχεται, αμαυρώνουν τη θεσμική θέση της Περιφέρειας και την εικόνα μας ως Ηπειρώτες» είναι η τοποθέτηση της παράταξης.

Ο κ. Ριζόπουλος, από χτες ήδη, με ανάρτησή του στα social media, αποφεύγοντας να αναφερθεί σε ονόματα και λεπτομέρειες, είχε προϊδεάσει για τη θέση του.

Ο κ. Πότσης αποτελεί ένα από τα σημαντικά πρόσωπα που βρίσκονται στο πλευρό του κ. Καχριμάνη εδώ και πολλά χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ
Ελένη
Λοιπόν μια καταγγελία ( χωρίς άλλα στοιχεία,) είναι ικανη να διαλύσει καριέρες,να σπιλώσει χαρακτήρες, να ανατρέψει πορείες. Ασφαλώς η Δικαιοσύνη θα αποδώσει δικαιοσύνη ( εν ευθέτω χρόνω). Ως τότε όμως.....Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκιας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back