ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η κάθοδος… των τουριστικών λεωφορείων

Εικόνα του άρθρου Η κάθοδος… των τουριστικών λεωφορείων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/05/2024, 15:05
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η διαχείριση της μεγάλης επισκεψιμότητας και ιδίως της κυκλοφορίας και στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων παραμένει ένα μεγάλο ζήτημα για την πόλη των Ιωαννίνων.

Δευτέρα του Πάσχα σήμερα, και ο κόσμος ήταν πολύς στο παραδοσιακό κέντρο και φυσικά στην παραλίμνια περιοχή. Και παρά τις όποιες απαγορεύσεις, αρκετά ήταν τα τουριστικά λεωφορεία, τα οποία ήταν παρκαρισμένα και πάλι στο παραλίμνιο τμήμα, κάτω από το Κάστρο. Ένα φαινόμενο που ανεξαιρέτως όλες οι δημοτικές αρχές έχουν επισημάνει και για την αντιμετώπιση του οποίου δεν έχει εφαρμοστεί κάποιο αποτελεσματικό μέτρο στο πλαίσιο και της περίφημης βιώσιμης κινητικότητας.

Βασικός άξονας εισόδου η οδός Αβέρωφ, η οποία και πάλι «φιλοξένησε» τουριστικά λεωφορεία, με την κυκλοφορία να «μπλοκάρει» εκ των πραγμάτων.


ΣΧΟΛΙΑ
Nikos Korompos
Η θα έχει τουρισμό η πόλη και θα μπορούν τα λεωφορεία και τα αυτοκίνητα των τουριστών να επισκεφθούν τα μέρη που θέλουν ελεύθερα ή θα μπούνε απαγορεύσεις παντού στο κέντρο μώλο κτλ και δεν θα έχει τουρισμό. Δεν γίνεται και τεράστια πεζοδρόμια και τουριστική κίνηση από λεωφορεία αυτοκίνητα και πεζούς τουρίστες αλλά και απαγορεύσεις στο παρκάρισμα για "βιώσιμη κινητικότητα". Πρέπει να διαλέξουμε. Αργά η γρήγορα θα καταλάβουν οι τουρίστες και τα πρακτορεία, οτι δεν είναι και πολύ ευπρόσδεκτοι και οτι "ενοχλούν" και οτι θέλουμε μόνο τα λεφτά τους και θα σταματήσουν να έρχονται. Αν δεν θέλουμε να έχει ουρές πρέπει να φαρδύνουν όλοι οι δρόμοι.
Γιώργος
Για πολλοστή φορά διαπιστώνεται ότι προσωρινές λύσεις σε τόσο σημαντικά ζητήματα δε χωράνε και θα ήταν προτιμότερο ο Δήμος να, α) προχωρήσει σε γενναίες κινήσεις και να αποφασίσει τη διάθεση του υπαίθριου χώρου στάθμευσης στα "Σφαγεία" για μεγάλα οχήματα, όπως τα τουριστικά λεωφορεία, β) παραδώσει επιτέλους την παράκαμψη της Κεντρικής Πλατείας από την κάτω πλευρά της, ακόμη και αν χρειαστεί να κατεδαφιστεί το παλιό Δημαρχείο (και νυν Δημοτικό Ωδείο) και διαπλατύνει τον παρακαμπτήριο δρόμο προκειμένου να γίνει διπλής κατεύθυνσης μέχρι το Ρολόι, γ) δημιουργήσει πολυώροφο και ημιυπαίθριο χώρο στάθμευσης στη σημερινή Λαϊκή Αγορά και όχι κάποιο συγκρότημα τύπου "Μοδιάνο" που ούτε η ρυμοτομία το επιτρέπει, ούτε είναι λογικό να γίνει μετά την υγειονομική πανωλεθρία της πολύ πρόσφατης πανδημίας του κορονοϊού.
Janardi
Ας κάνει η τροχαία τα προβλεπόμενα. Νομιζω ότι η είσοδος των λεωφορείων στο κέντρο της πόλης δεν επιτρέπεται! Ας τα οδηγούν προς την οδό Γεννηματά κι ας περπατήσουνε και λίγο οι επισκέπτες της πόλης μας. Ή ας πάρουν το τοπικό λεωφορείο του Δήμου για να πάνε προς το μωλο. (τι; δεν ξεκίνησε ακόμη;;) Λύσεις υπάρχουν, αλλά οι υπεύθυνοι προτιμούν την λογικη του Πόντιου Πιλάτου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back