Oikonomou pisoi
ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟΝ «ΤΥΠΟ»

Η ιστορία διδάσκει

Εικόνα του άρθρου Η ιστορία διδάσκει
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/01/2021, 18:37
ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟΝ «ΤΥΠΟ»

Του Φώντα Χήτα


Το πραξικόπημα, γιατί περί αυτού πρόκειται, του ακροδεξιού απερχόμενου Προέδρου των ΗΠΑ, εκτός του ότι σημαδεύει διαχρονικά την αμερικάνικη πολιτική ιστορία, απέδειξε την ευθύνη των «αθώων» μαζών που, εκτρέφουν, αναδεικνύουν και φοράνε κολάρο στην κοινωνία, τέτοια πολιτικά υποκείμενα.

Η έφοδος στο Καπιτώλιο, αντί να καταγράφεται στην ελληνική… μπανανία, ως πρωτόγνωρο γεγονός, θα ήταν χρησιμότερο αν, εκείνοι που εκπλήσσονται τάχα μου, να βουτάνε πρώτα τη γλώσσα και τη γραφίδα τους, στο μυαλοπωλείο τους.

Γιατί, υπάρχουν και εκείνοι οι πολίτες που και γνώση έχουν και ενθυμούνται, για παράδειγμα, τα ασκέρια των «αγανακτισμένων» της πλατείας Συντάγματος και όχι μόνον, στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, με πρακτικές που επώασαν το αυγό του φιδιού, ενέδυσαν κοινοβουλευτικό μανδύα στα απολιθώματα του φασισμού και ναζισμού, εκκόλαψαν ένα μάτσο τενεκέδες ξεγάνωτους πολιτικούς ηγήτορες –θου φυλακήν τω στόματί μου- που καθόρισαν μάλιστα σημαντικές εξελίξεις της νεότερης πολιτικής ιστορίας στο… Μπανανιστάν.

  • Υ.Γ (1): Τα καραγκιοζιλίκια με τους… μουλάδες του Χριστιανισμού και η συμπαιγνία με την πολιτική εξουσία, αποδεικνύουν και το πόσο σύγχρονη αστική Δημοκρατία διαθέτουμε
  • Υ.Γ (2): Στην Δικαιοσύνη, οι Εισαγγελείς μάλλον παίζουν... μπιρίμπα στην καραντίνα τους, με όσους εξασκούνται στου κασίδη το κεφάλι…
  • Υ.Γ (3): Όσοι εξακολουθούν, αδυνατώντας ή και αδιαφορώντας να εξηγήσουν γιατί κρατούν  «κλειστό» τον Αθλητισμό, έχουν την ίδια ευθύνη με εκείνους που μουγκάθηκαν για το έγκλημα που συντελείται.

Φωτογραφία: EPA/Jim Lo Scalzo



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back