ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

H Iατρική αποχαιρετά τον Στ. Κούτσια

Εικόνα του άρθρου H Iατρική αποχαιρετά τον Στ. Κούτσια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/04/2021, 19:28
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Τον αναπληρωτή καθηγητή Αγγειοχειρουργικής Στέλιο Κούτσια, που έχασε τη ζωή του χτες σε τραγικό δυστύχημα στη Λάρισα, αποχαιρετούν η Ιατρική Σχολή και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. 

Ο Στέλιος Κούτσιας, με καταγωγή από τη Λάρισα, ήταν ο άνθρωπος που συνέβαλε στην ίδρυση της Πανεπιστημιακής Αγγειοχειρουργικής Κλινικής, στην οποία ήταν και διευθυντής. 

Σε ανακοίνωσή του, το Τμήμα Ιατρικής αναφέρει: «Το 2018 διορίστηκε Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, μετά από χρόνια θητείας και προσφοράς στην πανεπιστημιακή Αγγειοχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα.

Στο μικρό διάστημα από τον ερχομό του στην πόλη των Ιωαννίνων κατάφερε με ενθουσιασμό και ζήλο να ανταποκριθεί στις ανάγκες των αγγειοχειρουργικών περιστατικών της περιοχής μας. Επίσης, με επιμονή και μεθοδικότητα συνέβαλε καθοριστικά στην ίδρυση πανεπιστημιακής Αγγειοχειρουργικής Κλινικής στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων (ΠΓΝΙ). Υπήρξε αγαπητός δάσκαλος, γιατρός και συνάδελφος και η απώλειά του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό τόσο στο Τμήμα μας και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων όσο και στην τοπική κοινωνία».

Παράλληλα, το πρυτανικό συμβούλιο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εξέδωσε ψήφισμα για τον αδόκητο θάνατο του αναπληρωτή καθηγητή. Στο ψήφισμα εξαίρει την προσωπικότητα, το ήθος, το κύρος και την προσφορά του εκλιπόντος.

Το δικό του «αντίο» είπε και ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Νίκος Κατσακιώρης με ανάρτησή του στο fb.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back