ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H ηλεκτρική αναβίωση του Renault 5

Εικόνα του άρθρου H ηλεκτρική αναβίωση του Renault 5
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/01/2024, 20:46
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η εποχή του R5, του Super5 και του R5 Turbo αναβιώνει με την γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία να φιλοδοξεί να ξαναγράψει τους κανόνες.

Το Renault 5 E-Tech, το οποίο θα παρουσιαστεί επίσημα τον Φεβρουάριο του 2024 στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, δίνει μια μοντέρνα, υψηλής τεχνολογίας και παιχνιδιάρικη χροιά στο εμβληματικό αυτοκίνητο Renault 5. 

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα είναι μια ρετρό-φουτουριστική επανάσταση του cult-classic hatchback μοντέλου που κυκλοφόρησε το 1972 - αλλά με την ίδια διασκέδαση και το ίδιο στιλ που ενισχύεται από ένα σύγχρονο και πιο φιλικό προς το περιβάλλον σχεδιασμό. 

Οι πρώτες εικόνες της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας στο μοντέλο παραγωγής πριν από το λανσάρισμα αποκαλύπτουν πιο στιβαρούς θόλους τροχών, ένα πιο βελτιωμένο προφίλ οροφής, πιο τετραγωνισμένο αμάξωμα και πολλά άλλα ως μια αναφορά στον προκάτοχό του. 

Το Renault 5 E-Tech έχει σχεδιαστεί ως ένα αυτοκίνητο πόλης για το μέλλον, «ένα όχημα σχετικό με την εποχή του: αστικό, ηλεκτρικό, ελκυστικό», σχολιάζει ο Gilles Vidal, διευθυντής σχεδιασμού της Renault. Οι ενδεικτικές εικόνες της Renault από τις λεπτομέρειες του εξωτερικού σχεδιασμού του οχήματος αναδεικνύουν πώς τα στιλιστικά στοιχεία είναι κομψές και σύγχρονες επανεκτελέσεις του αρχικού σχεδιασμού. 

Φωτογραφίες: Renault

Η εισαγωγή αέρα πάνω στο καπό μεταμορφώνεται σε υποδοχή φόρτισης, ο φωτισμός LED ξεχωρίζει στο λογότυπο και στα φωτιστικά σώματα με τη χαρακτηριστική υπογραφή, τα χωνευτά πίσω φωτιστικά σώματα εμπνέονται από την αεροναυπηγική και πολλά άλλα. Η μαλακή οροφή αναδεικνύει την αποφασιστικότητα για χρήση καινοτόμων υλικών. Το... χαμόγελο στο μπροστινό μέρος είναι ακόμα εκεί... μια όμορφη λεπτομέρεια!

Πιο φιλικό προς το περιβάλλον, το όχημα είναι επίσης κατασκευασμένο από τουλάχιστον 22% ανακυκλωμένα υλικά και είναι πάνω από 85% ανακυκλώσιμο.

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, ο Γάλλος κατασκευαστής αποκαλύπτει ότι το 5 E-Tech θα διαθέτει ηλεκτροκινητήρα 100 kW και αυτονομία έως και 400 χιλιόμετρα ανά φόρτιση. Μια μπαταρία 52 kWh έχει προγραμματιστεί να είναι διαθέσιμη όταν ξεκινήσουν οι παραγγελίες. Τα προηγμένα τεχνολογικά χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένης της φωνητικής αλληλεπίδρασης για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του ταξιδιού, θα επιτρέπουν επιπλέον στους οδηγούς να μιλούν στον Reno, το επίσημο avatar της Renault. 

Ένας ενσωματωμένος αμφίδρομος φορτιστής θα διασφαλίζει επίσης ότι οι αποθήκες ενέργειας στο όχημα θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την τροφοδοσία άλλων συσκευών. 

Το Renault 5 E-Tech, που παράγεται στο Douai της Γαλλίας, θα είναι εμπορικά διαθέσιμο στην Ευρώπη το επόμενο καλοκαίρι, με τιμές που ξεκινούν από 25.000 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back