ΘΕΑΤΡΟ

Η «Γυναίκα της Ζάκυνθος» με δραματικό λόγο

Εικόνα του άρθρου Η «Γυναίκα της Ζάκυνθος» με δραματικό λόγο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/07/2021, 19:48
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο σκηνοθέτης Γιώργος Μπακόλας και η ηθοποιός Όλγα Παππά –δύο Γιαννιώτες- αναμετρώνται επί σκηνής με ένα από τα πιο σημαντικά νεοελληνικά κείμενα: Τη «Γυναίκα της Ζάκυνθος» του Διονύσιου Σολωμού.

Η θεατρική παράσταση κάνει την πρεμιέρα της στα Γιάννενα, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ, στις 20 Ιουλίου, στις 21:30, και μετά θα συνεχίσει το ταξίδι της στην υπόλοιπη Ελλάδα.

«Πρόκειται για έναν αφηγηματικό λόγο τον οποίο τον μετατρέψαμε σε δραματικό λόγο» ανέφερε ο κ. Μπακόλας σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι πρόκειται για ένα έργο «με φοβερή ένταση». Όπως θύμισε ο σκηνοθέτης, η «Γυναίκα της Ζάκυνθος» είναι η ιστορία της πολιορκίας του Μεσολογγίου μέσα από τη ματιά μιας ανήθικης γυναίκας στη Ζάκυνθο

Η κα Παππά επεσήμανε ότι πρόκειται για ένα έργο από το οποίο προέκυπταν και προκύπτουν συνεχώς νέα στοιχεία σε κάθε ανάγνωσή του. «Είναι ένα έργο που σου αποκαλύπτεται σιγά σιγά όπως σου αποκαλύπτεται ένας άνθρωπος» τόνισε. 

Στην παράσταση, επί σκηνής θα βρίσκεται και ο μουσικός Βαγγέλης Πεπόνης, που θα προσδώσει ένα μουσικό ροκ ύφος. Τους φωτισμούς έχει κάνει ο διευθυντής φωτογραφίας Γιάννης Βαλεράς και την επιμέλεια των σκηνικών η Κατερίνα Ζιάβα. Το κοστούμι είναι δημιουργία της Ιουλίας Σταυρίδου, της σημαντικής ελληνίδας ενδυματολόγου και σκηνογράφου που πέθανε τον Σεπτέμβριο του 2020. Την οργάνωση της παραγωγής έχει κάνει ο Χρήστος Χρήστου. 

Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό: 12 €. Άνεργοι, ΑμεΑ, φοιτητές, άνω των 65: 10€

Προπώληση: 10€ / ticketservices.gr | ticketsioannina (κιόσκι κεντρικής πλατείας) |

Βιβλιοπωλείο Αναγνώστης (Πυρσινέλλα 11) | Βιβλιοπωλείο Μαργιόλας (265102976).

 

*Οι δημιουργοί της παράστασης επέλεξαν τη γραφή «Γυναίκα της Ζάκυνθος» κι όχι «Γυναίκα της Ζάκυθος», βασισμένοι στην έκδοση των «Απάντων» του Σολωμού το 1955. Το συγκεκριμένο έργο έγινε για πρώτη φορά γνωστό μόλις το 1927.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back