ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η «γωνία» για το Κλειστό… ίσιωσε

Εικόνα του άρθρου Η «γωνία» για το Κλειστό… ίσιωσε
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/11/2022, 23:23
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα δοκάρια του πρώην κλειστού ξιφασκίας, εδώ και μήνες αποθηκεύονται… στην ύπαιθρο, στο αγρόκτημα Κατσικά. Την ίδια ώρα, λίγο πιο πέρα, «σε μια γωνία, τελείως στην άκρη», όπου ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης έχει χωροθετήσει το πρώην κλειστό γυμναστήριο ως αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, γίνονται χωματουργικές εργασίες.

Συγκεκριμένα, στις πρώην εγκαταστάσεις της ΔΕΛΙ, επιχωματώνονται οι λεκάνες που χρησιμοποιούνταν κάποτε για τις ανάγκες του ιχθυογεννητικού σταθμού. Οι εγκαταστάσεις αυτές βρίσκονται ακριβώς δίπλα στον διανοιγμένο οδικό άξονα του δακτυλίου της πόλης των Ιωαννίνων.

Οι πρώην εγκαταστάσεις της ΔΕΛΙ, οι οποίες βρίσκονται εντός του αγροκτήματος Κατσικά, έχουν παραχωρηθεί από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό ποιο έργο ακριβώς εκτελείται στην περιοχή των πρώην εγκαταστάσεων –με τι προϋπολογισμό και με ποια αδειοδότηση.

Οι πρώην εγκαταστάσεις της ΔΕΛΙ πριν την παρέμβαση

Αυτό που είναι γνωστό ότι εκ μέρους της Περιφέρειας εκπονείται μια μελέτη τοποθέτησης «της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στην περιοχή της πρώην ΔΕΛΙ». Η Οικονομική Επιτροπή είχε αποφασίσει στα τέλη Ιουλίου να αναθέσει τη μελέτη αυτή σε τεχνικό σύμβουλο (Μηχανικοί Μελετών και Εφαρμογών Α.Ε.) έναντι 72.540 ευρώ με ΦΠΑ. Η αιτιολογία της ανάθεσης (με τη διαδικασία του κατεπείγοντος) ήταν: «Προκειμένου να είμαστε συνεπείς και να ελαχιστοποιηθούν οι χρόνοι έκδοσης όλων των σχετικών αδειοδοτήσεων, ώστε η ένταξη στο χρηματοοικονομικό σχήμα υλοποίησης του έργου να είναι εφικτή, απαιτείται η παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου που θα αναλάβει άμεσα τη διεκπεραίωση των παραπάνω»...


Η σημερινή... αποθηκευτική κατάσταση των δοκαριών στο αγρόκτημα Κατσικά, δίπλα από τη Γαλακτοκομική Σχολή

Τα του πρώην κλειστού ξιφασκίας πρόκειται να απασχολήσουν πάντως το Περιφερειακό Συμβούλιο που συνεδριάζει την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου. Κι αυτό γιατί η «Λαϊκή Συσπείρωση» έχει καταθέσει επερώτηση με πολλά κρίσιμα ερωτήματα.

Σε αναμονή και για την απάντηση στο ερώτημα: Ποιο έργο και πώς εκτελείται στις πρώην εγκαταστάσεις της ΔΕΛΙ.

Διαβάστε: Τα θυμάστε εκείνα τα σίδερα του Κλειστού;

ΣΧΟΛΙΑ
Ελένη
Κάποια από τα σίδερα δείχνουν σκουριασμένα, εκτός αν τα ... αδικεί η φωτογραφία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back