Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 23-01-2019, 18:58
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Ford αποκάλυψε σήμερα για πρώτη φορά το νέο Ford Ranger pick-up, το οποίο ξεχωρίζει μεταξύ όλων των άλλων χαρακτηριστικών του για την αυξημένη του ισχύ του, τη βελτιωμένη κατανάλωση καυσίμου και τις προηγμένες τεχνολογίες υποστήριξης του οδηγού.

Το best seller της κατηγορίας των pick-up αποκτά τώρα τον προηγμένο δίλιτρο EcoBlue diesel κινητήρα της Ford, o οποίος διαθέτει σύστημα επιλεκτικής καταλυτικής αναγωγής για βελτιστοποιημένες εκπομπές ρύπων, προσφέροντας -παράλληλα- και το προηγμένο αυτόματο κιβώτιο των 10 σχέσεων της Ford που σημειώνει έως και 9% μικρότερη κατανάλωση καυσίμου.

Στην κορυφή της γκάμας μηχανικών συνόλων του νέου Ranger βρίσκεται η πανίσχυρη έκδοση Bi-turbo του δίλιτρου EcoBlue κινητήρα, η οποία αποδίδει 213 ίππους και μέγιστη ροπή 500 Nm. Με ικανότητα διέλευσης μέσα από νερό μέχρι και σε βάθος 80 εκατοστών και με απόσταση αμαξώματος από το έδαφος στα 23 εκατοστά, το νέο Ranger είναι σχεδιασμένο να ανταποκρίνεται στα δύσκολα. Με γωνία προσέγγισης 29 μοιρών και γωνία διαφυγής 21 μοιρών, ο οδηγός ελέγχει με ασφάλεια και σιγουριά το όχημα όταν περνά από εμπόδια με απότομες κλίσεις.

Εκτός από το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο που προσφέρει κορυφαία αίσθηση στις αλλαγές, οι κινητήρες των 170 και 213 ίππων διατίθενται με το κορυφαίο 10τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της Ford. Σύμφωνα με μετρήσεις της Ford, επιτυγχάνεται βελτίωση στην κατανάλωση κατά 9% όταν χρησιμοποιείται το 10τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, αλλά και αντίστοιχη μείωση της τάξης του 4% στις εκδόσεις με μηχανικό κιβώτιο, συγκριτικά με τους αντίστοιχους απερχόμενους κινητήρες.

Το μοντέλο απέκτησε εξωτερικά περισσότερο επιθετικό στιλ. Η αισθητική αναβάθμιση περιλαμβάνει νέα σχεδίαση εμπρός προφυλακτήρα και νέα μάσκα, ενώ η κεντρική οριζόντια μπάρα διαιρείται πλέον σε δύο λεπτά τμήματα. Το άνετο εσωτερικό, το οποίο παραπέμπει σε επιβατικό αυτοκίνητο, είναι αυτό που κερδίζει τους επιβάτες. Η ποιότητα των υλικών, η συναρμογή και η πολυτέλεια για ένα τέτοιο είδους όχημα είναι πολύ πιο πάνω από τον μέσο όρο και αποτελεί ένα από τα στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα