ΘΕΑΤΡΟ

Η «Φαλακρή Τραγουδίστρια» στο Καμπέρειο

Εικόνα του άρθρου Η «Φαλακρή Τραγουδίστρια» στο Καμπέρειο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/03/2019, 14:44
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η «Φαλακρή Τραγουδίστρια», το πιο γνωστό θεατρικό έργο του Ευγένιου Ιονέσκο, ανεβαίνει από τις 6 έως τις 10 Μαρτίου, στο Καμπέρειο Θέατρο, από τη Β’ Σκηνή του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας σε συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων.

Την παράσταση σκηνοθετεί η Μαρία Ξανθοπουλίδου και παίζουν: Αλέξανδρος Μυλωνάς, Φαίη Ξυλά, Ευγενία Αποστόλου, Σωκράτης Πατσίκας, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Σοφιάννα Θεοφάνους.

Το έργο γράφτηκε το 1948 μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και ανέβηκε στη σκηνή για πρώτη φορά στις 11 Μαΐου 1950 στο Théâtre des Noctambules στο Παρίσι. Διαδραματίζεται σε ένα τυπικό σαλόνι ενός τυπικού αγγλικού ζευγαριού, του κυρίου και της κυρίας Σμιθ, όταν ένα απόγευμα εισβάλλουν ξαφνικά στο σαλόνι τους, το φιλικό ζευγάρι Μάρτινς το οποίο μαζί με την υπηρέτρια του σπιτιού και έναν πυροσβέστη φροντίζουν για τη διατάραξη της αγγλικής φλεγματικής ηρεμίας τους.

Οι υπόλοιποι συντελεστές της παράστασης, η οποία επιχορηγείται από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, είναι:
Μετάφραση: Αλέξανδρος Μυλωνάς, Κ. Αλέξης Αλάτσης
Σκηνικά-Κοστούμια: Αριάδνη Βοζάνη
Πρωτότυπη μουσική: Λόλεκ
Κίνηση: Κατερίνα Φωτιάδη
Φωτισμοί: Βαλεντίνα Ταμιωλάκη
Επικοινωνία: Ανζελίκα Καψαμπέλη - Έλενα Γρίβα.
Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας.
Παραγωγή: Kart Productions.

Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 9 το βράδυ, εκτός από την παράσταση της Κυριακής 10ης Μαρτίου, η οποία ξεκινά στις 7 το απόγευμα.

Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ (κανονικό), 7 ευρώ (μαθητές, φοιτητές, στρατευμένοι, πολύτεκνοι, άνω των 65 ετών), άνεργοι δωρεάν. Προπώληση εισιτηρίων: Στα γραφεία του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων (Παπάζογλου 5-Αρχοντικό Πυρσινέλλα, καθημερινά 09.00-14.30).

Πληροφορίες-κρατήσεις: 26510-25670 (ώρες γραφείου).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back