ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η επίκληση της διαβεβαίωσης του αρμόδιου υπουργού

Εικόνα του άρθρου Η επίκληση της διαβεβαίωσης του αρμόδιου υπουργού
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/01/2024, 14:23
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τη διαβεβαίωση του αρμόδιου υπουργού ότι «το πάρκο υψηλής τεχνολογίας και έρευνας θα γίνει» συνεχίζει να επικαλείται ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης.

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, ερωτώμενος για το θέμα, ανέφερε ότι «είμαστε σε μια συνεχή επαφή. Η εξέλιξη είναι θετική μετά τη μείωση του προϋπολογισμού».

Πριν δέκα ημέρες, και μετά την απώλεια της μερικής χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, ο κ. Καχριμάνης ανακοίνωσε ότι θα γίνει εκ νέου κατάθεση του έργου για ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης με μικρότερο οικονομικό και φυσικό αντικείμενο.

Ο προϋπολογισμός από τα 50 εκατ. ευρώ πήγε στα 37 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ), και από το έργο «κόπηκαν» οι ενεργειακές υποδομές και η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου.

Ο κ. Καχριμάνης συνεχίζει να φτιάχνει ένα κλίμα «προόδου και συνέχειας», χωρίς όμως να υπάρχουν τα ανάλογα εχέγγυα, όπως η εξασφάλιση της ιδιωτικής (δανειακής) συμμετοχής. Παρά μόνο μια διαβεβαίωση του αρμόδιου υφυπουργού…


*Στη φωτογραφία, οι φωτορεαλιστικές απεικονίσεις του πάρκου τεχνολογίας (πριν την περικοπή) στο γραφείο του περιφερειάρχη

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back