Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Η Energean αντιδρά στην απόφαση του ΣτΕ

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/07/2016, 19:02
ΗΠΕΙΡΟΣ

Το ενδεχόμενο περαιτέρω νομικών κινήσεων εξετάζει η Energean Oil & Gas, μετά την απόρριψη από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) της αίτησης αναστολής κατά της απόφασης του υπουργείου Ενέργειας για την παραχώρηση των δικαιωμάτων έρευνας υδρογονανθράκων σε Άρτα - Πρέβεζα στην Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε.

Σύμφωνα με πηγές της εταιρείας, το σκεπτικό της απόφασης του ΣτΕ εδράζεται αποκλειστικά, σε δικονομικούς λόγους και συγκεκριμένα στο ότι η αίτηση έπρεπε να έχει υποβληθεί νωρίτερα, κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού και όχι στη λήξη του.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου τη;ς Επικρατείας απέρριψε με την υπ’ αριθ. 107 /2016 απόφασή του, την αίτηση αναστολής κατά της απόφασης του ΥΠΕΝ να ανακηρύξει ως επιλεγέντα αιτούντα στο πλαίσιο του διαγωνισμού για την παραχώρηση των δικαιωμάτων έρευνας και παραγωγής στην περιοχή Άρτα Πρέβεζα τον όμιλο των Ελληνικών Πετρελαίων.

Στην αίτηση που είχε κατατεθεί από τον έτερο διαγωνιζόμενο Energean Oil and Gas, τα επιχειρήματα αφορούσαν στην τεχνική επάρκεια της Ελληνικά Πετρέλαια να διεξάγει εργασίες έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων, την ικανότητα περιβαλλοντικής διαχείρισης αυτών των εργασιών, καθώς και την δυνατότητα εκπλήρωσης συμβατικών υποχρεώσεων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back