Oikonomou pisoi
ΘΕΑΤΡΟ

Η «Εκάβη» του Ευριπίδη στις 24 Ιουλίου

Εικόνα του άρθρου Η «Εκάβη» του Ευριπίδη στις 24 Ιουλίου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/06/2023, 21:48
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

H «Εκάβη» του Ευριπίδη, μια παραγωγή της «Θεατρικής Διαδρομής», έρχεται και στα Γιάννενα, στις 24 Ιουλίου, στις 21:30, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ.

Την παράσταση σκηνοθετεί η Ιώ Βουλγαράκη. Η τραγωδία ανεβαίνει σε νέα μετάφραση της Ελένης Βαροπούλου. Στον ρόλο της Εκάβης η Ελένη Κοκκίδου. Τους υπόλοιπους ρόλους ερμηνεύουν (κατά αλφαβητική σειρά): Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Μαρίνα Καλογήρου, Θανάσης Κουρλαμπάς, Ερρίκος Μηλιάρης, Ηλεάνα Μπάλλα, Άκης Σακελλαρίου και Αλέκος Συσσοβίτης

Το έργο: Η Εκάβη στην ομώνυμη τραγωδία του Ευριπίδη ξεκινά ως πρόσωπο από τον δρόμο του θρήνου. Στο πρώτο μέρος του έργου το πένθος, προσωπικό αλλά και συλλογικό, μοιάζει να γεννά τη μεταφυσική του: ζωντανοί και νεκροί βρίσκονται σε διαρκή συνομιλία, ένα αγόρι άταφο ταράζει τον ύπνο της μάνας του, ένα κορίτσι στέκει στο όριο ζωής και θανάτου. Στην Εκάβη τα πάντα συμβαίνουν σε έναν μεταιχμιακό χρόνο, μετά το τέλος του πολέμου. Η βία όμως δεν έχει τελειώσει. Και εκεί ακριβώς, στον χρόνο της μετάβασης, η Εκάβη του πένθους γίνεται η Εκάβη της εκδίκησης, ανοίγοντας μια τολμηρή διαλεκτική με το σήμερα.

Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr, στα καταστήματα Public, Media Markt και  Wind, sτο Tickets Ioannina (μπροστά από Νομαρχία), στο Rock Shop και στο βιβλιοπωλείο «Αναγνώστης».

Εισιτήριο: 20 ευρώ, 17 ευρώ το μειωμένο (φοιτητικό, μαθητικό, ανέργων, άνω των 65 ετών, παιδικό από 6 έως 12 ετών). Δωρεάν οι ΑμεΑ (με κινητικά προβλήματα). Οι συνοδοί ΑμεΑ πληρώνουν φοιτητικό εισιτήριο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back