ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η εγκληματική οργάνωση με τα ghost phones

Εικόνα του άρθρου Η εγκληματική οργάνωση με τα ghost phones
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/08/2021, 18:05
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Tη δράση μιας εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών από την Αλβανία εξακρίβωσε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων. 

Για τη συμμετοχή τους στην οργάνωση ταυτοποιήθηκαν ως μέλη συνολικά οκτώ άτομα, ανάμεσα στα οποία και ο αρχηγός της οργάνωσης. Τρία από τα μέλη βρίσκονται ήδη έγκλειστα σε καταστήματα κράτησης από προγενέστερες συλλήψεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, η οργάνωση είχε αναπτύξει πλήρες δίκτυο για την εισαγωγή στη χώρα μας από την Αλβανία ποσοτήτων ναρκωτικών, κυρίως κάνναβης αλλά και ηρωίνης, της μεταφοράς και αποθήκευσής τους, μέχρι και τη διάθεσή τους στους τελικούς αποδέκτες, με σκοπό την αποκόμιση σημαντικών οικονομικών κερδών. Η δράση της οργάνωσης προσδιορίζεται από τις αρχές του τρέχοντος έτους μέχρι και τα μέσα Μαΐου. 

Αρχηγικό μέλος τυγχάνει αλλοδαπός, ο οποίος διηύθυνε την οργάνωση και καθοδηγούσε τα υπόλοιπα μέλη, μεριμνώντας για την εξεύρεση και συγκέντρωση των ναρκωτικών στην Αλβανία, ενώ συντόνιζε τις ενέργειες των υπολοίπων μελών ώστε τα ναρκωτικά να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους στην Ελλάδα. 

Στον βασικό πυρήνα της οργάνωσης περιλαμβάνονταν πέντε ακόμη αλλοδαποί, επιφορτισμένοι με την ασφαλή μεταφορά και εισαγωγή των ναρκωτικών στην ελληνική επικράτεια, την αποθήκευσή τους σε εξωτερικά σημεία («καβάτζες») στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων και την προώθησή τους με οχήματα στον τελικό τους προορισμό. 

Επίσης, ταυτοποιήθηκαν δύο ακόμη μέλη, αλλοδαπός και ημεδαπή, που είχαν περιφερειακό και υποστηρικτικό ρόλο. 

«Χαρακτηριστικό της οργάνωσης ήταν τα μέτρα προφύλαξης που λάμβαναν κατά τις επικοινωνίες τους, χρησιμοποιώντας τηλεφωνικές συνδέσεις που ανήκαν σε ανύπαρκτα αλλοδαπά άτομα («ghost phones»), ώστε να αποφεύγεται ο εντοπισμός τους» σημειώνεται.

Από τα παραπάνω μέλη της οργάνωσης, βρίσκονται ήδη σε καταστήματα κράτησης τρία από αυτά, που ανήκουν στο βασικό πυρήνα και είχαν συλληφθεί από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων στο πρόσφατο παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών, οι οποίες, όπως προέκυψε, εντάσσονταν στον κύκλο της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, η οργάνωση εμπλέκεται σε οκτώ υποθέσεις μεταφοράς ναρκωτικών. Από τις ποσότητες που έχουν κατασχεθεί, εκτιμάται ότι το προσδοκώμενο οικονομικό όφελος της οργάνωσης υπολογίζεται έως 300.000 ευρώ. 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back