Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 11-10-2016, 07:00
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Το Facebook και το «Χαμόγελο του Παιδιού» ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους στην αντιμετώπιση περιστατικών εξαφανισμένων παιδιών, μέσω του μηχανισμού AMBER Alert Hellas.

Ξεκινώντας από σήμερα, υπάρχει πλέον ένας νέος τρόπος που έρχεται να βοηθήσει όλους να εντοπίσουν ένα εξαφανισμένο παιδί στην Ελλάδα, απλά και μόνο ελέγχοντας τη ροή ειδήσεων στο Facebook (News Feed). 

«Σε κάθε ενεργοποίηση του AMBER Alert Hellas, όλα τα στοιχεία του αγνοούμενου παιδιού θα προβάλλονται στους χρήστες του Facebook, που βρίσκονται στην περιοχή όπου το παιδί αναζητείται. Τα παιδιά που εξαφανίζονται είναι ευάλωτα σε σεξουαλική εκμετάλλευση, παράνομη διακίνηση και πορνεία, σε παράνομη ή επισφαλή εργασία, σε εγκληματική ενέργεια είτε ως θύματα είτε ως θύτες, σε κίνδυνο σωματικής βίας και θυμού», εξήγησε ο πρόεδρος του οργανισμού, Κωστής Γιαννόπουλος.

Η Emily Vacher, διευθύντρια Trust & Safety του Facebook Inc. δήλωσε, πως «το σημερινό λανσάρισμα αποδεικνύει την αποφασιστικότητα του συνεργάτη μας στην Ελλάδα να αυξήσει την εμβέλεια του AMBER Alert. Γνωρίζουμε ότι όταν ένα παιδί εξαφανιστεί, η σημαντικότερη κίνηση που μπορούμε να κάνουμε είναι να δώσουμε πληροφορίες στο κοινό όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Παρέχοντας τις σωστές πληροφορίες στους σωστούς ανθρώπους, τη σωστή στιγμή μέσω του AMBER Alert στο Facebook ελπίζουμε να βοηθήσουμε στην επανένωση εξαφανισμένων παιδιών με τις οικογένειές τους ταχύτερα».

Από τη στιγμή που η «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000», ή η Ελληνική Αστυνομία λαμβάνει μια κλήση ότι η ζωή ενός εξαφανισμένου παιδιού είναι σε άμεσο κίνδυνο, το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενεργοποιεί το AMBER Alert, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία. 

Όταν συμβαίνει αυτό, το Facebook στέλνει ένα AMBER Alert στη ροή ειδήσεων (News Feed) των ανθρώπων στο Facebook, που «περιλαμβάνει μια φωτογραφία του παιδιού και κάθε πληροφορία που το κοινό χρειάζεται για να είναι σε θέση να βοηθήσει να βρεθεί αυτό το παιδί», επισήμανε η Emily Vacher. 

«Οι άνθρωποι θα είναι επίσης σε θέση να μοιραστούν το AMBER Alert με τους φίλους τους στο Facebook, με ελπίδα για την επέκταση της εμβέλειας ακόμη περισσότερο», συμπλήρωσε.

Με τη συνεργασία του AMBER Alert, του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και του Facebook, όλοι οι χρήστες του Facebook που βρίσκονται στην Ελλάδα και συνδέονται στην εφαρμογή από τα κινητά τους, κατά τη στιγμή της ειδοποίησης θα λάβουν το AMBER Alert μήνυμα στο χρονολόγιο τους. Με αυτόν τον τρόπο θα εμφανίζεται μια AMBER Alert ειδοποίηση, όταν εισέρχεται κανείς στην εφαρμογή του Facebook από το κινητό του:

Η μεσαία εικόνα αναδεικνύει το πως θα μοιάζει ένα εκδοθέν AMBER Alert, όπως στη ροή ειδήσεων του Facebook. Το μήνυμα περιέχει μια εικόνα του εξαφανισμένου παιδιού και κάποιες ζωτικής σημασίας πληροφορίες και εμφανίζεται στο πάνω μέρος του χρονολογίου.

Όταν ο χρήστης πατήσει «Μάθετε περισσότερα», αυτός ή αυτή θα δει την αριστερή εικόνα. Εδώ, εμφανίζονται όλες οι πληροφορίες που μπορεί να βοηθήσουν στην ανάκτηση του εξαφανισμένου παιδιού όσο το δυνατόν ταχύτερα.

Όταν ο χρήστης θέλει να μοιραστεί το μήνυμα με έναν φίλο μπορεί να το κάνει μέσω του πλήκτρου «Κοινοποιήστε».

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
espa