Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η BYD παρουσίασε δύο επαγγελματικά οχήματα

Εικόνα του άρθρου Η BYD παρουσίασε δύο επαγγελματικά οχήματα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/10/2022, 12:37
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η BYD, κατά τη διάρκεια συνέντευξης, παρουσίασε δυο επαγγελματικά οχήματα, που περιλαμβάνονται στην ευρωπαϊκή της γκάμα.

Η BYD (Build Your Dreams) είναι ένας παγκόσμιος τεχνολογικός κολοσσός με στόχο την αειφορία και το μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Η εταιρεία γνώρισε ραγδαία ανάπτυξη και εξελίχθηκε σε μία παγκόσμια δύναμη, με σημαντική παρουσία στους τομείς της αυτοκινητοβιομηχανίας, της παραγωγής και αποθήκευσης ενέργειας, των ηλεκτρονικών και των ηλεκτρικών σιδηροδρόμων μονής τροχιάς. Σήμερα, απασχολεί περίπου 290.000 εργαζόμενους, ανάμεσά τους 40.000 μηχανικούς σε 11 ερευνητικά κέντρα σε περισσότερα από 30 βιομηχανικά πάρκα, σε 6 ηπείρους. Η εταιρεία είναι εισηγμένη στα Χρηματιστήρια του Χονγκ-Κονγκ και της Σενζέν. 

Στην Ευρώπη, η BYD με παρουσία άνω των 20 ετών, πρωταγωνιστεί στα ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα, ενώ είναι πρώτη σε πωλήσεις ηλεκτρικών λεωφορείων. 

Σήμερα, μόνο στην Ευρώπη τα αμιγώς ηλεκτρικά ή εξηλεκτρισμένα λεωφορεία της BYD κυκλοφορούν σε περισσότερες από 23 χώρες και 100 μεγαλουπόλεις, με τα νούμερα αυτά να εκτοξεύονται σε περισσότερες από 70 χώρες και 400 μεγαλουπόλεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Στην ήπειρό μας, υπολογίζεται ότι ήδη κυκλοφορούν ή βρίσκονται σε στάδιο παραγγελίας περισσότερα από 2.600 ηλεκτρικά λεωφορεία της BYD.


BYD ETP3

Το BYD ETP3 είναι το αμιγώς ηλεκτρικό panel van, με μικτό βάρος 2.420 κιλά και ωφέλιμο φορτίο 780 κιλά. Οι διαστάσεις του είναι 4,46 μ. μήκος, 1,72 μ. πλάτος και 1,875 μ. ύψος, ενώ το μεταξόνιο φτάνει τα 2,725 μέτρα. Με χώρο φόρτωσης 3,5 κ.μ., το ETP3 μπορεί να καλύψει μεγάλο εύρος αναγκών και του πιο απαιτητικού επαγγελματία.

Το όχημα κινεί ένας ηλεκτροκινητήρας εναλλασσόμενου ρεύματος μόνιμου μαγνήτη (synchronous) υψηλής ενεργειακής απόδοσης, μέγιστης ισχύος 100 kW (136 PS) και μέγιστης ροπής 180 Nm. 

Την απαιτούμενη για την κίνηση ενέργεια παρέχει μπαταρία λιθίου - φωσφορικού άλατος σιδήρου (LiFePO4), χωρητικότητας 44,9 kWh. Η μπαταρία είναι τεχνολογίας BLADE της BYD, που σημαίνει μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα λόγω μειωμένου όγκου των στοιχείων που την αποτελούν και εξαιρετική συμπεριφορά στη θερμοκρασία. 

Η φόρτιση του οχήματος γίνεται τόσο με φορτιστή εναλλασσόμενου ρεύματος (AC) όσο και με ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος (DC), με ισχύ 50 kW. Η φόρτιση από το 20% έως το 100% της χωρητικότητας της μπαταρίας γίνεται σε μόλις 30' της ώρας ή σε 5,5 ώρες, με συνεχές ή εναλλασσόμενο ρεύμα αντίστοιχα.


BYD ETM6

Το BYD ETM6 είναι ενα αμιγώς ηλεκτρικό φορτηγό, μικτού βάρους 7.490 κιλών. Κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις, που διαφέρουν στο μήκος του μεταξονίου(3,36 μ. και 4,2 μ.).

Η σχεδιαστική ομάδα της εταιρείας με επικεφαλής τον Wolfgang Egger, υιοθέτησε δυναμική εμφάνιση. Το όχημα κινεί ένας ηλεκτροκινητήρας εναλλασσόμενου ρεύματος μόνιμου μαγνήτη (synchronous). Η συμπαγής γραμμή ισχύος έχει ενεργειακή απόδοση άνω του 95%, με ανάκτηση ενέργειας κατά την πέδηση. Η μέγιστη ισχύς είναι 150 kW (204 ιπποι) και η μέγιστη ροπή 550 Nm. 

Την απαιτούμενη για την κίνηση ενέργεια παρέχει μπαταρία λιθίου - φωσφορικού άλατος σιδήρου (LiFePO4), χωρητικότητας 126 kWh. Η φόρτιση του οχήματος γίνεται αποκλειστικά με ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος (DC). Η ισχύς φόρτισης είναι 120 kW. Η φόρτιση από το 20% έως το 100% της χωρητικότητας της μπαταρίας ολοκληρώνεται σε μόλις μία ώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back