ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η «Βρωμιά» στο Καμπέρειο Θέατρο

Εικόνα του άρθρου Η «Βρωμιά» στο Καμπέρειο Θέατρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/02/2024, 15:19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η θεατρική παράσταση «Βρωμιά» του Ρόμπερτ Σνάιντερ, ένα αντιρατσιστικό έργο για τον φόβο και τη μοναξιά, έρχεται στα Γιάννενα.

Η παράσταση, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Πολυχρονοπούλου, θα ανέβει στο Καμπέρειο Θέατρο, στις 16 και 17 Φεβρουαρίου, στις 21:00, και στις 18 Φεβρουαρίου, στις 20:00.

Λίγα λόγια για το έργο: «Με λένε Σαντ. Είμαι τριάντα χρονών. Σαντ στ’ αγγλικά σημαίνει λυπημένος. Δεν είμαι λυπημένος».

Με αυτή τη φράση, ο Σαντ αρχίζει να αφηγείται την ιστορία του. Ο Σαντ γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ιράκ. Τώρα είναι ένας ακόμη μετανάστης, στη Γερμανία. Βρίσκεται πια στον τόπο που ονειρεύτηκε και αγάπησε μέσα από τα διαβάσματα του, όμως είναι μόνος και φοβισμένος.

Θα ήθελε να είναι σαν όλους τους άλλους. Θα ήθελε να μπορεί να τους μιλάει. Να μπορεί να μπαίνει στο μετρό. Να ανήκει κάπου. Αλλά είναι ξένος.

Ζει κλεισμένος στο δωμάτιό του. «Αυτή είναι η καρέκλα μου. Εδώ κάθομαι. Την αγαπάω την καρέκλα μου... Αν και δεν μου ανήκει, αυτή η καρέκλα είναι η πατρίδα μου».

Στον ρόλο του Σαντ, ο Κωνσταντίνος Φάμης.

Εισιτήριο: 12 ευρώ, 8 ευρώ το μειωμένο. Διάρκεια παράστασης: 70'. Προπώληση εισιτηρίων: more.com, βιβλιοπωλείο «Χαρτέξ». Πληροφορίες-κρατήσεις: Τηλ.: 6946649550.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back