ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η βραβευμένη «Μήδεια» του Αρσακείου Λυκείου Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου Η βραβευμένη «Μήδεια» του Αρσακείου Λυκείου Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/05/2021, 20:53
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τη 2η θέση κατέκτησαν οι μαθητές της Β΄ Τάξης του Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ιωαννίνων στον διεθνή διαγωνισμό «Playing Medea-Παίζοντας Μήδεια», που συνδιοργανώθηκε από το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Harvard, τo θέατρο Out of Chaos και το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Οι μαθητές επέλεξαν το Α' Στάσιμο (στίχοι 410-445) από την τραγωδία Μήδεια του Ευριπίδη και προχώρησαν σε μια εξ ολοκλήρου πρωτότυπη διασκευή του, με σαφείς επιδράσεις από τη ρητορική τέχνη.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, οι μαθητές, στη συνέχεια, πειραματίστηκαν σε διαφορετικές ερμηνευτικές προσεγγίσεις και μοτίβα παρουσίασης, αποδίδοντάς το θεατρικά, υπό το φως μιας ιδιαίτερης σκηνοθετικής πρότασης. Απώτερος στόχος ήταν οι μαθητές να συλλάβουν και να κατανοήσουν σε βάθος τη διαχρονικότητα ζητημάτων, όπως η θέση της γυναίκας, η αλληλεπίδραση των δυο φύλων και οι σχέσεις εξουσίας ή υποταγής που διαμορφώνονται μεταξύ τους, επιδιώκοντας εκτός των άλλων τη σύγκριση με τη σύγχρονη πραγματικότητα.

Το Σχολείο συγχαίρει τους μαθητές του Ιωάννα Αραμπατζή, Μιχαήλ Βέργο, Κωνσταντίνο Ηλία, Αρχοντία Μαρούλη, Αλίκη Μαρτίνη, Μαρία Ντανίκα, Λυδία Σγουρίδη και Μαριλένα Φωτέλη για τη διάκριση.

Τους μαθητές καθοδήγησαν οι εκπαιδευτικοί Αντώνης Καναβούρας, Παύλος Μαυρόγιαννης, Χριστίνα Πλακούτση και Μιλτιάδης Σγουρίδης.

Το βραβευθέν βίντεο εδώ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back