ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η Βλαχόστρατα «με τις τρύπες» και η παρέμβαση της Περιφέρειας Ηπείρου

Εικόνα του άρθρου Η Βλαχόστρατα «με τις τρύπες» και η παρέμβαση της Περιφέρειας Ηπείρου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/04/2024, 13:29
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σε ένα έργο για την άμεση αποκατάσταση φθορών στην 5η επαρχιακή οδό, προϋπολογισμού 185.000 ευρώ (με ΦΠΑ) προχωρά η Περιφέρεια Ηπείρου. Η 5η επαρχιακή οδός είναι η Βλαχόστρατα, ο δρόμος που ενώνει το Νεοχωρόπουλο με τη Βουνοπλαγιά και ο οποίος είχε κατασκευαστεί στα μέσα της δεκαετίας του ’80.

Η Περιφερειακή Επιτροπή, στη σημερινή της συνεδρίαση, πήρε τη σχετική απόφαση. Και αυτή τη φορά, η περιφερειακή αρχή επικαλείται το άρθρο 32 του Ν. 4412/16 που αφορά έργα κατεπείγουσας ανάγκης και το οποίο επιτρέπει την προσφυγή στη διαδικασία με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση.

Η Βλαχόστρατα είναι ένας δρόμος παρουσιάζει εδώ και πολλά χρόνια εκτεταμένες φθορές και καθιζήσεις. Ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης έκανε λόγο για μια «ορφανή» οδό, εννοώντας ότι δεν ανήκει σε κανέναν. «Αποφασίσουμε όμως να μπούμε εμείς χωρίς να λέμε ότι παίρνουμε την πατρότητα» τόνισε. 

Ωστόσο, παραμένει ένα ζήτημα για το ποιος έχει την αρμοδιότητα συντήρησης του δρόμου αυτού, ο οποίος είναι επαρχιακός. Γενικά, πάντως, την αρμοδιότητα συντήρησης του επαρχιακού δικτύου την έχουν οι Περιφέρειες.

Η απόφαση της περιφερειακής αρχής «να μπει στον δρόμο» ήρθε, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, «επειδή θα σκοτωθεί κόσμος με τόσες τρύπες που έχει».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back