ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η «Αριστερή Παρέμβαση» για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Εικόνα του άρθρου Η «Αριστερή Παρέμβαση» για τη διαχείριση των απορριμμάτων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/03/2021, 23:10
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τη δική της τοποθέτηση για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Ήπειρο και δη για τους Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α) έκανε την Παρασκευή, στην πολύωρη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η «Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο».

Την εισήγηση έκανε ο περιφερειακός σύμβουλος Ζώης Γαλατάς. Κατά την εκτίμηση της «Αριστερής Παρέμβασης», «είναι αναγκαία η ανατροπή του μοντέλου διαχείρισης και των μορφών με τις οποίες υλοποιείται, μέσω των πολιτικών των εκάστοτε κυβερνήσεων, της Περιφέρειας και των Δήμων» και η ίδρυση ενός ενιαίου δημόσιου φορέα.

Όσον αφορά τα όσα απαντήθηκαν ή δεν απαντήθηκαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η παράταξη εκτιμά ότι «η συζήτηση δεν έκλεισε την Παρασκευή. Τώρα ανοίγει…».

Παράλληλα, η παράταξη καταθέτει τα στοιχεία για την πορεία υλοποίησης του δικτύου των Σ.Μ.Α. οι οποίοι έχουν πάρει από δύο έως εννιά παρατάσεις στην προθεσμία ολοκλήρωσής τους.

«Η πολυδιαφημισμένη αποτελεσματικότητα της τοπικής διοίκησης και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, έχει δεχθεί σε κάθε περίπτωση, καίριο πλήγμα» υπογραμμίζεται. Η παράταξη αναφέρει επίσης ότι στη συνεδρίαση δεν απαντήθηκαν διάφορα ερωτήματα, όπως σε τι ακριβώς αφορά το ποσό των 3,8 εκατ. ευρώ που διεκδικεί η «Αειφορική Ηπείρου», που διαχειρίζεται τη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στο Ελευθεροχώρι Δωδώνης. «Τι σημαίνει αποζημίωση για θετικές ζημιές, απώλειες εσόδων, πρόσθετες δοκιμές και απώλεια εσόδων κατά το δεύτερο έτος λειτουργίας;» αναρωτιέται. Ένα ακόμη σημαντικό ερώτημα που δεν απαντήθηκε, είναι πότε τελικά θα γίνει η παραλαβή των Σ.Μ.Α. από την Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία είναι ο φορέας υλοποίησης του έργου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back