ΗΠΕΙΡΟΣ

Η απόλυση ενός δικαστή: Όλα ξεκίνησαν σε ένα σούπερ μάρκετ

Εικόνα του άρθρου Η απόλυση ενός δικαστή: Όλα ξεκίνησαν σε ένα σούπερ μάρκετ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/02/2024, 18:42
ΗΠΕΙΡΟΣ

Tρεις δικαστές απολύθηκαν κι άλλοι τρεις παραιτήθηκαν. Η απόλυση των τριών δικαστών έγινε από την Πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου. Ένας από τους τρεις, υπηρετούσε ως εφέτης στην Ήπειρο.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και με κείμενο που υπογράφει ο Παν. Τσιμπούκης, η υπόθεση αυτή απασχόλησε ιδιαίτερα την Ολομέλεια.

Ο εφέτης αυτός μπήκε σε σούπερ μάρκετ, αγόρασε προϊόντα αξίας 14 ευρώ και πήγε στο ταμείο φωνάζοντας ότι είναι φορέας του κορονοϊού. Παρακάμπτοντας τη σειρά των πελατών οι οποίοι ήταν εμπρός από το ταμείο, πλήρωσε τα προϊόντα, βγήκε από το σούπερ μάρκετ και μπήκε στο αυτοκίνητο του μάρκας Audi, το οποίο δεν είχε πινακίδες κυκλοφορίας και ήταν σταθμευμένο έξω από το κατάστημα. Όπως διαπιστώθηκε μεταγενέστερα, οι πινακίδες ήταν στα πίσω καθίσματα του αυτοκινήτου.

Η συμπεριφορά του εφέτη προκάλεσε πανικό και αναστάτωση στο κατάστημα και ο υπεύθυνος του σούπερ μάρκετ κάλεσε την Αστυνομία και κατέφθασε περιπολικό με δύο άνδρες της ΕΛΑΣ.

Οι αστυνομικοί ζήτησαν να τους δώσει ταυτότητα και άδεια οδήγησης. Ο εφέτης αρχικά αρνήθηκε και στη συνέχεια, αντί της άδειας οδήγησης του αυτοκινήτου, έδωσε στους αστυνομικούς παλιά άδεια οδήγησης μοτοποδηλάτου.

Όταν οι αστυνομικοί τον ρώτησαν για τον λόγο που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο, εκείνος απάντησε με χυδαίες εκφράσεις. Παράλληλα, επανειλημμένα αρνήθηκε να βγει από το αυτοκίνητο, λέγοντας ότι μόνο εισαγγελέας μπορεί να τον βγάλει και απευθυνόμενος στους αστυνομικούς, τους είπε «θα δείτε τι θα πάθετε».

Κάποια στιγμή, ξαφνικά, ο εφέτης βγήκε από το αυτοκίνητο και οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν, αλλά εκείνος αντέδρασε και τον έριξαν στο έδαφος και του φόρεσαν χειροπέδες. Τη στιγμή που του περνούσαν τις χειροπέδες, ο δικαστής φώναζε: «Ψάξτε, έχω ναρκωτικά».

Κατά τη μικροσυμπλοκή αυτή τραυματίστηκε ελαφρά ο ένας εκ των αστυνομικών στο χέρι και μετά το περιστατικό οδηγήθηκε στο τοπικό Κέντρο Υγείας.

Οι αστυνομικοί τον έβαλαν στο περιπολικό και πηγαίνοντας προς το Αστυνομικό Τμήμα, ο εφέτης τούς έλεγε χυδαιότητες και τούς απειλούσε. Στο Αστυνομικό Τμήμα έγιναν γνωστά τα στοιχεία του, όπως και η επαγγελματική του ιδιότητα και με εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος.

Στον εφέτη και κατά το παρελθόν (το 2021) του είχε επιβληθεί πειθαρχική ποινή προσωρινής παύσης 6 μηνών για απρεπή συμπεριφορά, εντός και εκτός υπηρεσίας.

Η αρεοπαγίτης εισηγήτρια της υπόθεσης, ανέφερε ότι ο εν λόγω εφέτης «δεν έχει συναίσθηση των βασικών υποχρεώσεών του ως δικαστικού λειτουργού και στερείται του απαιτούμενου για δικαστικό λειτουργό ήθους, ενώ θίγει σοβαρά το κύρος του ίδιου και της Δικαιοσύνης» και εισηγήθηκε την οριστική απόλυσή του.

Από την πλευρά του, ο εφέτης ισχυρίστηκε στην Ολομέλεια, ότι είχε βγάλει τις πινακίδες κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και τις είχε στο παρμπρίζ, επειδή «ήθελε να βάψει τις προσόψεις του αυτοκινήτου», ενώ αρνήθηκε ότι έχει διαπράξει κάποιο αδίκημα.

Σε ερώτηση της προέδρου της Ολομέλειας για το πού αποδίδει ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι στράφηκαν εναντίον του, εκείνος απάντησε ότι η συμπεριφορά τους ήταν προβοκατόρικη, ήταν πράκτορες και προσπάθησαν να τον εμφανίσουν ως επικίνδυνο.

Ακόμη, ανέφερε ότι έχει διατελέσει ανακριτής και ξέρει τι διαδικασίες ακολουθούν οι αστυνομικοί οι οποίοι παρανομούν και ότι ο αστυνομικός που κτύπησε κατά τη σύλληψή του αυτοτραυματίστηκε. Με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας, ο εφέτης απολύθηκε οριστικά από το δικαστικό σώμα.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back