Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η απελευθέρωση, ο Β’ Παγκόσμιος και ένα αεροπορικό δρομολόγιο

Εικόνα του άρθρου Η απελευθέρωση, ο Β’ Παγκόσμιος και ένα αεροπορικό δρομολόγιο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/05/2022, 21:01
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Εσείς, θα βάζατε σε μια μελέτη σκοπιμότητας για την αεροπορική διασύνδεση δύο πόλεων το επιχείρημα που εκθέτει η Ένωση Ξενοδόχων νομού Ιωαννίνων, ότι «με την Κρήτη μας συνδέουν δεσμοί φιλίας από την απελευθέρωση μας το 1913 και από τον Ελληνο-Ιταλικό πόλεμο με την V Μεραρχία Κρητών»;

Η Ένωση είναι γεγονός ότι κάνει πολύ φιλότιμες προσπάθειες να αυξήσει το (συγκριτικά χαμηλό) τουριστικό κεφάλαιο της περιοχής, ειδικά τώρα, μετά την πανδημία.  

Ωστόσο, πιο δραστικό μοιάζει το επιχείρημα που παραθέτει ότι «κάθε χρόνο, τον χειμώνα, δεχόμαστε πολλούς Κρητικούς τουρίστες», γιατί οι πολεμικές μνήμες μάλλον δεν βαρύνουν το ίδιο σε οικονομοτεχνικές μελέτες που διαμορφώνονται με κριτήρια καθαρού συμφέροντος, που θα πρέπει να υποβληθούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή…

Όλα τα παραπάνω περιλαμβάνονται στην ευχαριστήρια επιστολή της ένωσης προς τον βουλευτή Ιωαννίνων Σταύρο Καλογιάννη για την παρέμβασή του στην υπόθεση ένταξης της γραμμής Γιάννενα-Ηράκλειο στις άγονες, επομένως και χρηματοδοτούμενες.

Σύμφωνα με την Ένωση, «η αεροπορική αυτή σύνδεση θα μας δημιουργήσει μεγάλες δυνατότητες που αναφέρονται σε μια αμφίδρομη κίνηση επισκεπτών από τις δύο περιφέρειες ( της Ηπείρου αλλά γενικότερα της Δυτικής Ελλάδας με την Κρήτη) καθ' όλη την διάρκεια του έτους και τους καλοκαιρινούς μήνες (από τον Απρίλιο μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου) θα διευκολύνει τα συνδυαστικά ταξίδια που αναφέρονται στο βουνό και στη θάλασσα κυρίως για τους ξένους τουρίστες αλλά γενικότερα για τους tour operators».

Επίσης, η Ένωση αναφέρει επί λέξη: «Ο νομός Ιωαννίνων εξελίσσεται στον υπ' αριθ. 1 προορισμό για τις OUTDOOR Activities στην χώρα μας, μετά και την συνεργασία με το Υπουργείο Αθλητισμού (υφυπουργός κ. Αυγενάκης) όπου στην Κόνιτσα δημιουργείται το Εθνικό Κέντρο των Extreme Sports και των Εναλλακτικών μορφών Αθλητισμού».

Ενδιαφέρον θα είχε πάντως, να αναφερθούν κάποια ενδεικτικά μεγέθη των επισκέψεων από την Κρήτη, που θα συμβάλλουν στην πιο ενδελεχή προσπάθεια να καθιερωθεί ένα τέτοιο δρομολόγιο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back