Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

Η Αλβανία «ζει» το δικό της Δεκέμβρη

Εικόνα του άρθρου Η Αλβανία «ζει» το δικό της Δεκέμβρη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/12/2020, 11:45
ΚΟΣΜΟΣ

«Είμαι ο Klodian» και «Ράμα, φύγε» ήταν τα συνθήματα των χιλιάδων διαδηλωτών, που αψηφώντας το lockdown διαμαρτυρήθηκαν για τη δολοφονία του 25χρονου Klodian Rasha από αστυνομικό

Σύμφωνα με το Associated Press o 25χρονος είχε σπάσει το απαγορευτικό της κυκλοφορίας, ενώ αποπειράθηκε να φύγει όταν ο αστυνομικός τον κάλεσε να σταματήσει για να του κάνει έλεγχο. 

Οι διαδηλωτές ζητούν την άμεση παραίτηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα και του υπουργού Εσωτερικών Sander Lleshaj. Στην προσπάθειά τους να εισβάλλουν στο υπουργείο και στο κυβερνητικό συγκρότημα που περιλαμβάνει το γραφείο του πρωθυπουργού , βρέθηκαν απέναντι σε αστυνομικές δυνάμεις που χρησιμοποίησαν χημικά, κι έτσι η κατάσταση εκτραχύνθηκε. Μάλιστα τυλίχτηκε στις φλόγες και το χριστουγεννιάτικο δέντρο που είχε τοποθετηθεί έξω από το κτίριο.

Σύμφωνα με το Associated Press, που επικαλέστηκε τον εκπρόσωπο της αστυνομίας στα Τίρανα, κατά τα επεισόδια τραυματίστηκαν εννέα αστυνομικοί, ένας διαδηλωτής και ένας δημοσιογράφος, ενώ καταστράφηκαν και περιπολικά. 

Ο 25χρονος Klodian Rasha πυροβολήθηκε κοντά στο σπίτι του, από τον αστυνομικό νωρίς την Τρίτη, σε μια χρονική περίοδο που είναι σε ισχύ η απαγόρευση της κυκλοφορίας πολιτών, λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό. Σύμφωνα με τις αρχές, ο 25χρονος δεν ανταποκρίθηκε στις εντολές των αστυνομικών να σταματήσει. Ο δράστης-αστυνομικός δήλωσε ότι πίστεψε πως ο 25χρονος κρατά όπλο. 

Ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι η αστυνομία διερευνά τι ακριβώς συνέβη. Εξέφρασε επίσης την πεποίθησή του ότι «τα αρμόδια νομικά όργανα θα ολοκληρώσουν γρήγορα, με ακρίβεια και άμεσα την έρευνα» για τον θάνατο του 25χρονου. 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back