ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Γύρος (και) με κοινωνικό χαρακτήρα

Εικόνα του άρθρου Γύρος (και) με κοινωνικό χαρακτήρα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/09/2017, 18:49
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στο φετινό αγώνα των 5 χλμ, ο Γύρος της Λίμνης, σε συνεργασία με διάφορους φορείς, δημόσιους και ιδιωτικούς, θα στηρίξει μια σειρά οργανώσεις με κοινωνική αποστολή: για κάθε συμμετοχή, ο χορηγός χρονομέτρησης του αγώνα θα διαθέτει 2 ευρώ για την ενίσχυση των παρακάτω φορέων:

Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκατάστασης Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ) Ιωαννίνων, στην Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Μέριμνα», παράρτημα Ιωαννίνων του Πανελλήνιου Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Καρκίνο «Φλόγα», στον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ «Κυψέλη» Ιωαννίνων, παράρτημα Ηπείρου της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων. Κάθε συμμετέχων, με την εγγραφή του στον αγώνα, στο www.ioanninalakerun.gr ή στο Κέντρο Εγγραφών (Αβέρωφ 4), μπορεί να επιλέξει τον σύλλογο ή τον φορέα που θέλει να υποστηρίξει.

«Το οικονομικό όφελος για τους πέντε φορείς μπορεί να μην είναι τεράστιο, αλλά στόχος μας είναι να δείξουμε τον κοινωνικό χαρακτήρα της διοργάνωσης, σε μια εποχή που -ιδιαίτερα οι φορείς αυτοί- περνούν δύσκολα» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Ηλίας Σπυριούνης μιλώντας στη σχετική συνέντευξη Τύπου. Μαζί του, ήταν η αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικών Θεμάτων Γιούλα Μητροκώστα και ο  αντιδήμαρχος Τουρισμού και Ποιότητας Ζωής Νίκος Γκόλας που εκπροσώπησαν τους αυτοδιοικητικούς φορείς οι οποίοι στηρίζουν τη διοργάνωση.

«Έχει μεγάλη σημασία οι πολίτες να αγκαλιάσουν αυτές τις αθλητικές δραστηριότητες, να σταθούν δίπλα στον 11ο Γύρο Λίμνης και μέσα από αυτόν, αξίζει τον κόπο, να τονίσουμε την έννοια του εθελοντισμού, της προσφοράς και της βοήθειας στον συνάνθρωπό μας», είπε η κα Μητροκώστα.

«Δεν είναι τόσο σημαντική η χρηματική αξία, αλλά η συνειδητοποίηση του τεράστιου έργου που προσφέρουν αυτοί οι φορείς», πρόσθεσε ο κ. Γκόλας.

Εκ μέρους των φορέων, έδωσαν το παρών στις δηλώσεις η πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων Νατάσσα Μπέγκα, η κοινωνική λειτουργός και υπεύθυνη των ΚΔΑΠ της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας «Μέριμνα» Αννέτα Ρήτα, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια Ευανθία Καρρά, ο πρόεδρος του παραρτήματος Ηπείρου της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων Χρήστος Θέμος και η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ «Κυψέλη» Λούλα Βέρμπη. Όλοι και όλες, με τις δηλώσεις τους, κάλεσαν τους πολίτες να πάρουν μέρος στον αγώνα.

Υπενθυμίζεται ότι και φέτος, θα γίνει στο πλαίσιο του Γύρου της Λίμνης ο παραλίμνιος αγώνας 1 χλμ για ΑμεΑ, το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, στις 5.30 το απόγευμα, με αφετηρία την πλατεία Μαβίλη.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back