Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Γυναίκες στην επιστήμη» και από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου «Γυναίκες στην επιστήμη» και από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/03/2019, 19:33
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δύο από τα τρία ελληνικά βραβεία «L’Oréal -Unesco», που τιμούν τις γυναίκες στην επιστήμη, αφορούν το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Η Ιωάννα Τζουλάκη και η Μαρία Αντωνοπούλου είναι δύο ερευνήτριες που διακρίθηκαν.

Η Ιωάννα Τζουλάκη είναι επίκουρη  καθηγήτρια Υγιεινής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και επισκέπτρια αναπληρώτρια καθηγήτρια στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Imperial College και βραβεύτηκε για το έργο της στην έρευνα των παραγόντων κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων.

Η Μαρία Αντωνοπούλου, μεταδιδακτορική Ερευνήτρια ΙΝΝ, ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», και μεταπτυχιακή φοιτήτρια και διδάκτορας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, βραβεύτηκε για την έρευνά της στις διεργασίες προηγμένων τεχνολογιών απομάκρυνσής τους από φυσικά και επεξεργασμένα  ύδατα. Και για τις δύο ερευνήτριες, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων εκφράζει σε ανακοίνωσή του την ικανοποίησή του.

Τα «Ελληνικά Βραβεία L’Oréal-Unesco για τις Γυναίκες στην Επιστήμη» σε συνεργασία με τη L'Oréal Hellas και την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την Unesco χορηγούνται σε ελληνίδες επιστήμονες, οι οποίες ασχολούνται με την έρευνα στον τομέα των βιοεπιστημών ή των φυσικών επιστημών και δραστηριοποιούνται σε πανεπιστήμια ή ερευνητικά ιδρύματα της χώρας.

Για το ερευνητικό της έργο βραβεύτηκε, επίσης, η Μαρία Σταμέλου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Νευρολογίας του Πανεπιστημίου Marburg της Γερμανίας και υπεύθυνη του Τμήματος Πάρκινσον και Κινητικών Διαταραχών του Νοσοκομείου «Υγεία». 

Οι ερευνήτριες επιλέχθηκαν από πενταμελή επιτροπή κρίσης, με αυστηρά κριτήρια και διεθνή πρότυπα. Πρόεδρος της επιτροπής κρίσης ήταν ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, ο οποίος εύχεται καλή συνέχεια στο ερευνητικό έργο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back