ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Grounded up, in the sky» στην πλατεία Γλυκήδων

Εικόνα του άρθρου «Grounded up, in the sky» στην πλατεία Γλυκήδων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/06/2024, 12:42
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μια τοπογραφική περφόρμανς σύγχρονου χορού με τίτλο «Grounded up, in the sky» διοργανώνει η Σχολή Χορού του Δήμου Ιωαννιτών το Σάββατο 15 Ιουνίου, στις 19:30, στην πλατεία Γλυκήδων, μπροστά από το Σουφαρί Σεράι, στο Κάστρο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τρεις χορογράφοι, η Τζίνα Βίκα, η Ελεονώρα Ηλία και η Λάουρα Τσιάτη, αξιοποιούν τα στοιχεία του φυσικού τοπίου, την αρχιτεκτονική και την ενεργειακή ατμόσφαιρα του πυρήνα του ιστορικού κέντρου της πόλης (Κάστρο) για να δομήσουν 5 επεισόδια-εικόνες χορού, μεταμορφώνοντας τον δημόσιο χώρο σε μια εναλλακτική σκηνή χορού.

18 χορεύτριες-σώματα συνδιαλέγονται μεταξύ τους και με το τοπίο σε μια εφήμερη συνθήκη- ακολουθώντας τα μοτίβα της ίδιας της ζωής και συν-διαμορφώνοντας μια αφαιρετική αφηγηματικά, χορογραφική δομή.

Συντελεστές:
Ιδέα- Χορογραφία: Τζίνα Βίκα, Ελεονώρα Ηλία, Λάουρα Τσιάτη
Πρωτότυπη μουσική: Δημήτρης Καραγεώργος
Σχεδιασμός έντυπου υλικού: Ιωάννα Κολεγιώργου
Φωτογραφίες - Δημιουργία trailer : Κωστής Εμμανουηλίδης
Χορεύουν: Μαργαρίτα Γιαννακοπούλου, Μαριάννα Μπενάκη, Δανάη Ζορμπά, Χριστίνα Λεοντάρη, Φωτεινή Χρυσή, Ελένη Μητρογιάννη, Ζωή Ράγκου, Εύα Μαυρομάτη, Μαρία - Ευαγγελία Δαβή, Ελευθερία Μαγειρία, Ισαβέλλα Γερογιάννη, Μάρθα Νιξίνα, Χρυσάνθη Μπουσβάρου, Σύλβια Κοφινά, Καλλιρρόη Παπαδήμα, Αριάνα Καλλιμάνη, Αγγελική Καράμπελα, Λυδία Αλεξανδρή.

Είσοδος ελεύθερη,


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3