Oikonomou pisoi
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

«Γραμμές εμβολιασμού» φοιτητών σε Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα

Εικόνα του άρθρου «Γραμμές εμβολιασμού» φοιτητών σε Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/11/2021, 10:13
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Ένα μικρό απολογισμό των δράσεων και μέτρων που πήρε από την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς, κάνει η πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με οκτώ σημεία.

Μεταξύ αυτών είναι οι αποφάσεις για ορισμούς υπευθύνων ή συντονιστικών επιτροπών covid σε κάθε τμήμα, τη σύσταση ειδικών πρωτοκόλλων, συμπληρωματικών στα υπάρχοντα, αλλά και σε προσλήψεις, όπως οι 34 για βοηθητικό προσωπικό με θητεία 3,5 μηνών, το οποίο είναι διαθέσιμο από χτες, 1η Νοεμβρίου.

Αναφέρει επίσης ότι «το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων είναι, ίσως, το μόνο πανεπιστήμιο που συνεχίζει τους δειγματοληπτικούς ελέγχους με rapid test σε όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα, δύο φορές εβδομαδιαίως, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ» και ότι έχει εγκριθεί συνεργασία με το ΠΓΝΙ και τα νοσοκομεία Άρτας και Πρέβεζας για ειδική γραμμή εμβολιασμού των φοιτητών.

Όπως αναφέρει η πρυτανεία, σύντομα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της 6ης ΥΠΕ, θα λειτουργήσουν μονάδες εμβολιασμού εντός των πανεπιστημιουπόλεων στις τρεις πόλεις, Ιωάννινα, Άρτα και Πρέβεζα.

Τέλος, η πρυτανεία αναφέρει ότι υπάρχει απόφαση για ενημερωτική καμπάνια, για τον εμβολιασμό όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας και ιδιαίτερα των φοιτητών.

Ευχαριστεί τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής covid και τους υπεύθυνους – συντονιστές διαχείρισης στα τμήματα, καθώς και την τοπική υπηρεσία ΕΟΔΥ και τη  Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Ηπείρου για τη συνδρομή τους.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back