ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Γνωρίστε τον ενωτικό Ν. Γκόντα

Εικόνα του άρθρου Γνωρίστε τον ενωτικό Ν. Γκόντα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/12/2018, 16:11
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο Νίκος Γκόντας ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για δήμαρχος Ιωαννίνων το μεσημέρι της Πέμπτης, παρά τις μέχρι τελευταία στιγμή φήμες ότι θα ανακοινώσει την απόσυρσή του, οι οποίες διέρρεαν από το κόμμα στο οποίο ανήκει, τη ΝΔ.

Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι ο πρώην δήμαρχος και ηττημένος των δύο τελευταίων εκλογικών αναμετρήσεων, εμφανίστηκε χωρίς την παλιά εξουσιαστική του έπαρση και είχε καλά λόγια μέχρι και για τον… Φίλιππα Φίλιο. Αν συνέβαινε αυτό πριν από μια οκταετία π.χ., κάτι όντως δεν θα πήγαινε καλά.

Σήμερα όμως ο κ. Γκόντας είναι υποψήφιος χωρίς χρίσμα και η ΝΔ στηρίζει επίσημα την Τατιάνα Καλογιάννη. Για να το αντιπαρέλθει αυτό, ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας μίλησε για περίπου μισή ώρα για την «κομματική ανεξαρτησία», τις «συνεργασίες με όλους, από όλους τους χώρους» και το «μόνο αντίπαλο που αναγνωρίζουμε, τα προβλήματα του τόπου». Αυτή τη φορά δηλαδή, με έξυπνο τρόπο αποφάσισε να «χωρέσει» σε οποιαδήποτε πολιτική ανακολουθία και ιδιαιτερότητα υπάρχει αυτή τη στιγμή στην ελληνική πολιτική  σκηνή.

Αυτά θα ήταν συνηθισμένα σε άλλη ανακοίνωση υποψηφιότητας, όχι όμως σε αυτή του κ. Γκόντα. Γιατί σε κάθε πρότασή του, έλεγε ταυτόχρονα δύο… αντίθετα πράγματα. Είπε δηλαδή ότι  «καλοδεχούμενη όποια στήριξη», αλλά και ότι «όταν ξεκινάς με ξένες δυνάμεις από τις τοπικές, δημιουργείς ‘γραμμάτια’».

Είπε ότι «ποτέ δεν εξαρτήσαμε την κάθοδό μας από τις απόψεις στενών κομματικών γραμμών», αλλά είπε, με πλάγιο τρόπο, ότι η δική του υποψηφιότητα είναι αυτή που «ικανοποιεί» τα λεγόμενα της ΝΔ, του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη  κ.λπ. Εδώ, άφησε αιχμές σαφώς προς την ηγεσία της ΝΟΔΕ και έτσι, ταυτίστηκε με έναν περίεργο τρόπο με τη γραμμή… Ριζόπουλου. Και εκεί, ο βασικός κορμός της παράταξης προέρχεται από τη ΝΔ, η οποία μπορεί μεν στα λόγια να υποστηρίζει ότι όποιος κατεβαίνει χωρίς χρίσμα είναι αντίπαλος, αλλά στην πράξη δεν πρόκειται να διαγράψει ούτε υποψήφιο σε τοπικό συμβούλιο, ενόψει βουλευτικών εκλογών.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Γκόντας ήταν ο… γνωστός: χαρακτήρισε «έργα με αυτοχρηματοδότηση» το πάρκινγκ της κεντρικής πλατείας και το Γκραντ Σεράι (αυτοχρηματοδότηση των… ιδιοκτητών τους όμως), αναφέρθηκε στην Κενάν Μεσαρέ ως έργο αναφοράς και φρόντισε να αφήσει αιχμές προς τη δημοτική αρχή, εκεί που υπάρχουν ελλείψεις: στο έργο αναφοράς και στη διαχείριση της καθημερινότητας…

Είπε πάλι ότι «εκλογικά τερτίπια» δεν του επέτρεψαν να είναι δήμαρχος, χωρίς όμως να αναφερθεί σε ένα άλλο «τερτίπι» των εκλογών επί κυβέρνησης ΝΔ, όταν αναδείχθηκε δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή, χωρίς να πιάσει όμως το 50%, αλλά εμφανίστηκε θετικός στο δεδομένο της απλής αναλογικής, καθώς πιο ενωτικός στα λόγια τουλάχιστον, δεν έχει υπάρξει ποτέ άλλοτε…

 



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back