Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Γιορτή Κάστανου στη Ροδαυγή Άρτας

Εικόνα του άρθρου Γιορτή Κάστανου στη Ροδαυγή Άρτας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/10/2022, 00:11
ΗΠΕΙΡΟΣ

Την 12η Γιορτή Κάστανου διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδαυγής «Η Αγία Παρασκευή», σε συνεργασία με τον Δήμο Αρταίων και την Περιφέρεια Ηπείρου, την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, στη Ροδαυγή.

Θα υπάρξουν φυσικά και προεόρτια, με τις εκδηλώσεις να είναι τριήμερες.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου

10:00-13:00 Τα Δημοτικά Σχολεία Ροδαυγής και Αμμοτόπου θα συμμετάσχουν σε δράσεις στην πλατεία του χωριού (ψήσιμο κάστανων στη φουφού, μέθοδος παρασκευής τηγανίτας, ζωγραφική κλπ).

11:00-17:00 Δράση για τη σήμανση του Δρόμου του Κάστανου.

17:00-20:00 Χαράκωμα των κάστανων

Σάββατο 8 Οκτωβρίου

Την παραμονή της γιορτής, το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, στις 11:00, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με τίτλο «Ορεινές Κοινότητες: Το κύτταρο μιας βιώσιμης ανάπτυξης» με ομιλητές τον τέως υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και ομότιμο καθηγητή Αθανάσιο Τσαυτάρη, τον επίκουρο καθηγητή Δενδροκομίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Βασίλειο Στουρνάρα και τον δημοσιογράφο Χρήστο Μέγα.

Στις 15:00 θα ακολουθήσει ο 5ος «Δρόμος του Κάστανου» και το κυνήγι του Κάστανου, ένας περίπατος σε καταπράσινες περιοχές ανάμεσα σε καστανεώνες, με τραγούδι και ψάξιμο κάστανου. Στην επιστροφή στην πλατεία οι γυναίκες θα χαρακώνουν και οι περπατητές θα απολαύσουν κάστανα, τηγανίτες και τσίπουρο.

Κυριακή 9 Οκτωβρίου

Την Κυριακή μετά τις 11:00 στην πλατεία του χωριού θα κορυφωθεί η 12η Γιορτή Κάστανου, με χορό και κέφι. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν ένα παραδοσιακό γλέντι με τραγούδια από την παραδοσιακή ηπειρωτική ζυγιά του Ηλία Πλαστήρα και χορό από το χορευτικό του Συνδέσμου Συρρακιωτών Ιωαννίνων.

Επιπλέον, οι επισκέπτες θα μπορούν να επισκεφθούν το Λαογραφικό Μουσείο του Συλλόγου και τον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής. Για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών θα υπάρχει λεωφορείο για την για τη μεταφορά των επισκεπτών από και προς το κέντρο του οικισμού.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back